ТРАМП БЕСАН! Одлука такозваних судија је смешна!

Федерални судија у Сијетлу јуче је издао привремену обуставу примене на целокупној територији САД извршне уредбе америчког председника Доналда Трампа о привременој забрани уласка у САД држављана седам земаља са муслиманском већином.

Ово је досад можда најјачи удар на контроверзну Трампову одлуку, а занимљиво је да је овог судију именовао бивши републикански председник Џорџ Буш Млађи.

Ројтерс наводи да је ова пресуда из Сијетла обухвата најшири опсег у односу на Трампову уредбу потписану прошле недеље. Агенција преноси да је Министарство правде САД објавило да неће тражити хитно стопирање пресуде судије из Сијетла, док је Бела кућа најавила да ће министарство то учинити „што је пре могуће“.

АП наводи да је Бела кућа обећала да ће се борити против ове пресуде и додаје да је Трампов прес секретар Шон Спајсер уредбу о привременој забрани уласка у САД држављана седам земаља са муслиманском већином назвао „законитом и одговарајућом“.

– Циљ председникове уредбе је заштита отаџбине и он има овлашћење и одговорност по Уставу да штити амерички народ – рекао је Спајсер.

Loading...