ТРАМП БЕСАН! Одлука такозваних судија је смешна!

Федерални судија у Сијетлу јуче је издао привремену обуставу примене на целокупној територији САД извршне уредбе америчког председника Доналда Трампа о привременој забрани уласка у САД држављана седам земаља са муслиманском већином.

Ово је досад можда најјачи удар на контроверзну Трампову одлуку, а занимљиво је да је овог судију именовао бивши републикански председник Џорџ Буш Млађи.

Ројтерс наводи да је ова пресуда из Сијетла обухвата најшири опсег у односу на Трампову уредбу потписану прошле недеље. Агенција преноси да је Министарство правде САД објавило да неће тражити хитно стопирање пресуде судије из Сијетла, док је Бела кућа најавила да ће министарство то учинити „што је пре могуће“.

АП наводи да је Бела кућа обећала да ће се борити против ове пресуде и додаје да је Трампов прес секретар Шон Спајсер уредбу о привременој забрани уласка у САД држављана седам земаља са муслиманском већином назвао „законитом и одговарајућом“.

– Циљ председникове уредбе је заштита отаџбине и он има овлашћење и одговорност по Уставу да штити амерички народ – рекао је Спајсер.

Трамп: Велика невоља
Ова одлука изазвала је бес новог председника САД који се огласио на Твитеру неколико пута од јутрос. Трамп је између осталог, написао, да је одлука „такозваног судије смешна“ и да ће бити оборена.

„Када земља више није способна да одлучи ко може, а ко не може да уђе, посебно када је у питању безбедност и сигурност – велика невоља“, написао је Трамп, а потом у следећим твитовима рекао да су се „неке муслиманске земље сложиле са забраном јер знају да ако пустите неке људе да уђу унутра – то значи смрт и разарње“.

 

Извор: Блиц

Loading...