ШЕШЕЉ УВЕРЕН: Чуме ће открити ко је убио Ђинђића!

Војислав Шешељ ће посетити Љубишу Буху Чумета у затвору и том приликом, како најављује, од заштићеног сведока сазнати све о везама политичара и мафије!

Лидер СРС Војислав Шешељ хоће да посети Љубишу Буху Чумета, заштићеног сведока у процесу за убиство Зорана Ђинђића, у Централном затвору како би од њега извукао информације о спрези политике и мафије, као и о атентату на премијера.

Буха је Шешељу пре неколико дана послао писмо у којем га позива да га посети у притвору, а као разлог сусрета навео је Шешељеву процену његовог предмета. У разговору за Курир лидер радикала наводи да га је писмо веома заинтересовало, да је и сам послао допис Трећем суду да му се одобри посета, те да планира да извуче што више информација од заштићеног сведока.

Чуме пуно зна

– Пре четири дана сам поднео захтев да посетим Чумета и чекам одговор. Зашто ме зове? Можда има нешто важно да ми каже. У сваком случају, скандалозно је што је осуђен на 16 месеци због увреде тужиоца. Колико сам ја вређао тужиоце, и у Хагу и овде, требало би да добијем хиљаду година – каже Шешељ и додаје:
– Желим да видим шта има да ми каже. Да је пун информација, то је тачно. Шта он жели од мене, то ћу тамо да сазнам. Одмах после тог сусрета испред затвора ћу одржати конференцију за новинаре. Интересује ме његово пријатељство и дружење са Ђинђићем, од почетка па надаље. И како је дошло до разлаза у „сурчинском клану“ и како је планиран „земунски клан“.

На питање да ли то значи да ће покушати да сазна нешто ново и о убиству премијера, пошто је Буха био заштићени сведок у том процесу, Шешељ каже:
– Мене интересује свака веза криминала и политичара. Идем да чујем тајне о односу политичара и мафије.

Нерасветљено

Loading...