ВУЧИЋ: И као мали сам сањао о градњи тунела и мостова

Увек је занимљиво кад одрастао човек прочита састав који је писао као школарац, а јуче је ту прилику после 38 година добио и премијер и лидер СНС Александар Вучић. У јавности се јуче појавио његов састав који је као деветогодишњак писао поводом Дана Републике, на тему „Теби, Републико“, а премијер је за Kурир рекао да је прочитао текст и да је у њему препознао свој стил.

Александар Вучић ишао је у ОШ „Бранко Радичевић“ у новобеоградском Блоку 45. У време писања састава ишао је у ИВ-5 одељење, а тема школског задатка односила се седницу Авноја у Јајцу, кад је 29. новембра 1943. створена Југославија. Вучићева учитељица била је Станка Ивановић.

Победио у шаху те године

Фотографија састава који је млади Александар написао тог дана појавила се на Фејсбуку, у групи „ОШ Бранко Радичевић“, а поставио ју је неко од његових пријатеља из одељења. Вест о томе брзо је доспела у жижу јавности. Деветогодишњи Вучић написао је 1979. како својој земљи поводом њеног рођендана поклања букет црвених „ружа пун мира, радости, среће и најлепше слободе“, али јој је и захвалан што је, 36 година раније у Јајцу, изборила темеље модерне државе. Вучић пише и како учи и труди се да би и сам једног дана својој земљи поклонио тунеле, куће и хидроелектране.

„Kада се мојим градом буду вијориле заставе у част Твог рођендана са букетом ружа пуних најлепших жеља, поклонићу Ти све моје петице, јер и ја сам учио да бих Ти некада могао поклонити изграђени тунел, кућу или хидроелектрану“, пише Вучић школарац, који је те године постао и пионирски првак у шаху на територији Београда.

Необично је и што је састав писан куцаћом машином, а премијер Вучић је у изјави за Kурир објаснио због чега се то десило.
– Писан је куцаћом машином јер је моја мајка била новинар РТВ Нови Сад. Прочитао сам тај састав и препознао свој стил у њему – каже премијер.

Не сећа се састава

Loading...