У ТОМЕ ЈЕ РАЗЛИКА: Руси уништавају терористичка одредишта док Британци шире лажи и провоцирају

„Авиони Ваздушно-космичких снага Русије у подручју сиријског града Баба уништили су 892 терористичка објекта“, саопштио је на брифингу начелник главне Оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Сергеј Рудској.

– Велику улогу у поткопавању борбене способности и деморализацији одреда ИД-а одиграли су удари руске далеке авијације у подручју града Дејр ез Зора. Авиони Ту-22МЗ извели су 36 борбених налета током којих су уништена 34 објекта терориста. Уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије гарнизон сиријских владиних снага у опкољеном Дејр ел Зору значајно је побољшао свој положај – рекао је Рудској.

Он је додао да у овом тренутку у Дејр ел Зору сиријска војска наставља борбе како би повратила изгубљене положаје.

Руски официр је додао да је сиријска војска успела да поврати контролу над 783 квадратна километара у подручју Тјаса у правцу Палмире.

Руска авијација није бомбардовала Идлиб

У руском војном ресору су негирали тврдње британских медија о наводним нападима руске авијације на сиријски град Идлиб.

– Авиони Ваздушно-космичких снага Русије ни јуче ни прошле недеље, чак ни од почетка 2017. године, нису извели ниједан ваздушни напад на град Идлиб. Сва та саопштења су намерна лаж – изјавио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Kонашенков.

Он је навео да, за разлику од других великих земаља, „где смо се са штампањем лажних вести срели пре извесног времена, такав начин прац́ења акција наше авијације од страна низа познатих британских медија одавно није тајна“.

– Скрец́е се пажња на то да се таквим информационим гласинама као по правилу баве једни те исти медији, по истом шаблону, регуларно и увек, позивајуц́и се на анонимне активисте „цивилне одбране“ – рекао је Kонашенков.

Раније је британска агенција Ројтерс саопштила да је у 8 напада авиона Ваздушно-космичких снага Русије на град Идлиб погинуло најмање 15 особа.

 

Извор: sputniknews.com / Vestionline

Loading...