ГАДАФИЈЕВ УБИЦА НАПОKОН ОСУЂЕН: Чека га 11 година робије!

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је оптужбе против Хасиба Мујкановића (64) из Маоче код Брчког оптуженог да је прошле године у овом месту хицима из нелегално набављеног оружја убио суграђанина Раму Левића званог (70) Гадафи.

По оптужници подигнутој само три месеца након убиства извршеног 12. марта на путу према суседним Рашљанима, Мујкановић је данас пред Основним судом у Брчком осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 11 година и једног месеца.

Њему су претходно утврђене појединачне казне од 11 година за убиство односно од два месеца за неовлаштену набавку и држање пиштоља, који му је уз изречену казну пресудом трајно одузет.

Оптужница у овом случају подигнута је након краће, али садржајне истраге, током које је убрзо утврђена основана сумња да је Мујкановић убиство над Левићем извршио хицима из пиштоља марке “Пиетро Беретта” калибра 22 ЛР, којег је раније неовлашћено набавио и држао без оружног листа и одобрења за држање и ношење.

Према резултатима истраге, убиству је критичног дана претходила свађа оптуженог и Левића због нерешених имовинских односа, након чега је Мујкановић пуцао из пиштоља у правцу Левића с намером да га лиши живота.

Утврђено је да су два од три испаљена зрна погодила Левића у виталне органе услед чега је дошло до његовог унутрашњег крварења и убрзе смрти.

Loading...