ОПАСНО! ЛАВРОВ УПОЗОРИО НА ПЛАНОВЕ ЗАПАДА: Браћо Срби, НАТО вас опкољава, прети из Хрватске, Бугарске и Румуније

Злочиначки НАТО пакт својим трупама и оружјем опкољава Србију и прети из Хрватске, али и Бугарске и Румуније!

Ово драматично упозорење стигло нам је јуче од Сергеја Лаврова, шефа руске дипломатије и једног од најближих сарадника председника Владимира Владимировича Путина. Лавров је у интервјуу руском листу „Известија“ рекао да западни војни савез разматра могућност распоређивање својих контингената у Бугарској и Румунији, док у Хрватској ради на убрзаној модернизацији њихове војске!

– Заједно с испраћајем војних контингената НАТО у Пољску и балтичке земље воде се разговори о присуству њихових снага и на територији других земаља у источној Европи, у Бугарској и Румунији. Русију брину и најаве неколико чланица алијансе, попут Хрватске, да модернизују оружане снаге и војну инфраструктуру. Све ове активности НАТО имају провокативни и дестабилизирајући карактер! Оне су порука и Русији, али и Србији, која на Балкану једина води пријатељску политику према Русији – подвлачи Лавров.

Стевица Деђански, шеф Центра за развој међународне сарадње, каже да НАТО на Балкану ради врло смишљено.

– НАТО систематски и плански дестабилизује Балкан, почевши од Македоније, преко Црне Горе, па све до наоружавања Хрватске. Молим вас, па чему служе нови офанзивни хеликоптери које Хрватска набавља? Такве летелице нису одбрамбене и намењене су за агресију. Све то су синхронизоване акције јер је некоме у интересу нестабилан Балкан… – закључује Деђански.

Loading...