ШОКАНТНО — НАТО КАНДИДАТ НАПРАВИО ДИЛ! ЈЕРЕМИЋ СЕ ХВАЛИ: Тома Николић ме подржава!

Са Николићем се, наводно, договорио да овај одустане од кандидатуре у његову корист. Јеремић обећао Томи место премијера!?!

Досовски НАТО кандидат Вук Јеремић похвалио се најближим сарадницима да је склопио тајни дил са председником Србије Томиславом Николићем, открива Информер.
Вук тврди да се са Томом договорио да овај повуче своју најављену кандидатуру и подржи га на изборима. Заузврат, Јеремић се, наводно, писмено обавезао Николићу да ће га, после првих следећих парламентарних избора, предложити за председника Владе Србије!

Све је овде јасно

Бивши шеф дипломатије је сарадницима испричао и како је Тома Николић бесан на Вучића „који га је преварио“ и да је због тога спреман на све.

– Николић не може да опрости Вучићу што није пристао на његове захтеве и жели да му се освети. Најавом своје кандидатуре он је хтео да сам себи подигне цену, али му то није пошло за руком… Истовремено, тајни контакти и преговори Николића и Вука трају већ месецима. Тома је дуго вагао где може више да добије… Вучићева понуда му није била довољна и преломио је да подржи Вука, који му је обећао место председника Владе. Иако Николић овај пакт држи у највећој тајности, Јеремић није издржао да се не похвали да је обезбедио кључну подршку за рушење лидера напредњака – прича наш саговорник.

Хрвати се јако обрадовали Николићевој кандидатури

Вест о Николићевој кандидатури одјекнула је регионом, а посебно су јој се обрадовали у Хрватској. Тако њихови медији сеире над ситуацијом у Србији коју је изазвао актуелни шеф државе и радују се, како пише „Јутарњи лист“, „бурлескној политичкој ситуацији“ у Србији.

И док се Николић и Јеремић јуче нису оглашавали овим поводом, Јеремићеве последње објаве на Твитеру, у којима стаје у Николићеву заштиту, несумњиво говоре у прилог нашим сазнањима.
Не може се рећи да је био неупозорен (Николић, прим. ур)… Ово што се данас дешава је директна последица пет година понижавања институције председника Републике. То се више никада не сме дозволити, написао је Јеремић у једном од својих твитова.

И док Вук и Тома нису хтели да коментаришу наша сазнања, а никакву реакцију нисмо добили ни у СНС, лидер СРС Војислав Шешељ каже да му се овај сценарио чини потпуно реалним.

– Донекле још верујем да ће Николић ипак остати при својој кандидатури, али постоји реална могућност и да се он повуче и подржи Вука Јеремића. Та трговина ми се чини и те како могућом, нарочито јер су Томи апетити порасли. Постао је страшно алав на паре и функције! Тражио је од Вучића место премијера, али и место председника СНС, тражио је и да задржи државну, председничку вилу, што је његовој супрузи Драгици веома важно. Пошто ништа од тога није добио, он је спреман и на савез са Вуком. Уосталом, њих двојица већ дуго заједно раде Вучићу о глави – објашњава Шешељ.

Бежанија од медија

Пошто је појединим медијима потурио незваничне информације о својој председничкој кандидатури, Николић ни јуче није желео да одговара на питања новинара на ту тему.
– Сачекајте још мало – био је кратак и тајанствен Николић, који је и јуче избегао сусрет са новинарима.

Главна мета је Вучић

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је јасна тактика Вука Јеремића, који жели да искористи „раскол у СНС“.
– И Јеремић и остатак опозиције радују се разлазу између Николића и Вучића и у томе виде своју шансу. Њихова тактика је јасна. Покушавају да Николића представе као жртву и да преко Томе гађају Вучића. Видећемо само да ли ће им то успети – оцењује наш саговорник.

Подршка тајкуна, Запада

Иза најављене председничке кандидатуре Томислава Николића, тврди Војислав Шешељ, налазе се јаки тајкунско-западни лобији.
– Николић је некада био сасвим другачији човек, частан, поштен и скроман… Онда је продао идеологију за новац. Станко Суботић му је 2008. дао милион евра и све је то Николић ставио у џеп, а странку је задужио у банци за 600.000 евра под каматом од 19 одсто. Добио је велики новац и од Мила Ђукановића, Мирослава Мишковића, Милана Бека и страних фондација – рекао је јуче лидер СРС.

 

Извор: D.K.-M.D. / Informer.rs

Loading...