ВУЧИЋ, НИКОЛИЋ, ДОДИК И ИВАНИЋ: Србија ће дати подршку Републици Српској јер смо НЕРАЗДВОЈНИ НАРОД!

Састанак премијера и председника Србије Александра Вучића и Томислава Николића са председником РС Милорадом Додиком и председавајућим Председништва БиХ Младеном Иванићем завршен је у Вили Мир у 15.00.

Томислав Николић каже да Република Српска и Срби нису учинили ништа да покваре односе у БиХ.
– Данас смо се састали не први ни последњи пут и чешће ћемо да се састајемо. Дочекали смо да један члан Председништва БиХ покрене питање за које је битно шта му је циљ и шта тиме поручује. Веома је неизвесано како ће се развијати односи у БиХ и какве односе очекују са Србијом – каже Николић.

Додаје да ће Србија стајати уз Србе у БиХ.
– Ми смо исти народ и даћемо подршку Републици Српској и свему што се ради по Уставу и закону – поручује Николић.

Додик: Бакир је угасио светло када је реч о БиХ!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је иницијатива о ревизији одлуке по тужби БиХ против Србије за геноцид акт мржње Бошњака муслимана у Сарајеву према Србима и поручио да је члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић тиме „угасио светло“ Босни и Херцеговини.

Додик је рекао да иза иницијативе за ревизију заправо лежи жеља да се укине Република Српска.
– Желе да врте причу на то да су Срби у БиХ починили геноцид, који се није ни десио. Незадовољни ранијим пресудама, спремни су да својатају БиХ и да кажу да нисмо тамо присутни у органима. Изетбеговић је овим затворио врата БиХ и њеној перспективи, и угасио је светло када је реч о БиХ – рекао је Додик.

Вучић: Као и обично, не очекујем реаговање међународне заједнице

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да од међународне заједнице не очекује ни сада да реагује на покретање иницијативе о ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид, нити да каже ко је кривац за изазвану ситуацију у региону.

– Као и обично, не очекујем ништа – поручио је Вучић.

Он је додао да је за Србију најважније да су председник Србије и он „безброј“ пута инсистирали да се све несугласице оставе по страни и да се стварно разговара са Бошњацима.

– Али, када нападнете шефа једне државе, брутално, физички, а да вам одговор буде да жртва из Аушвица не може да буде одговорна за напад на свог злотвора… Ја нисам никада никога ни мучио, нити сам био у Аушвицу, било којем Аушвицу, нити било шта урадио да би имао право било ко да нас напада – рекао је Вучић.

Он је додао да је Србија за све то време ћутала, као и да данас такође не тражи ништа.

– Само немојте додатно да нас вређате и понижавате – поручио је Вучић.

Председник РС је оценио да је иницијативом о ревизији крај процеса помирења у Босни и Херцеговини.
– Ово говори да су пропали напори међународне заједнице да се постигне помирење, које је овим угашено, јер ако неко мисли да у име свих нас мозе да одлучује, онда поверење не може да се гради на тај начин – рекао је Додик.
Како је рекао, иако иницијативом настоје да сруше позицију Срба у БиХ, српске политичке снаге у том земљи су јединствене.
– Имаћемо седницу парламента у понедељак, и донећемо логичне закључке – најавио је Додик.

Он је констатовоа да иницијатива јесте формално уперена против Србије, али да је то заправо атак на све Србе у свету.
Додик је додао да је уверен да ће Међународни суд правде одбити иницијативу о ревизији пресуде, али и да остаје примаран проблем, да неко (Изетбеговић) жели да одлучује у име других у БиХ.
– А то не може – поручио је Додик.

Иванић: Изетбеговић руши БиХ!

Loading...