БРУТАЛНА КАМПАЊА У НЕМАЧКОЈ: Шулц краде, а Ангела убија!

Иако је гласање тек у септембру, напади на Шулца (СДП) и Меркелову (ЦДУ) већ су невероватно агресивни.

БЕРЛИН – Кампања у Немачкој за парламентарне изборе у септембру није озбиљно ни почела, а већ је постала брутално прљава.

Тако поједини медији оптужују Мартина Шулца, кандидата Социјалдемократске партије, за преваре у Европском парламенту, на чијем челу је био, а други криве Ангелу Меркел, актуелну канцеларку и кандидаткињу Хришћанско-демократске уније, за самоубиство Ханелоре Кол.

Како је објавио Шпигл, Шулц је тражио повлашћене услове за свог блиског сарадника Маркуса Енгелса, тренутно шефа његове кампање, а у августу 2015. покушао је да помогне и другим сарадницима да дођу до различитих повластица. Канцеларија ЕУ за борбу против превара (ОЛАФ) покренула је истрагу због тих тврдњи.

Иначе, конзервативци у Немачкој већ су ставили до знања да ће се у кампањи најоштрије обрушити на Шулцов рад у Бриселу. А како пише Ројтерс, партија Ангеле Меркел је спремила прави досије о Шулцу, у којем се анализира његово деловање на челу ЕП и спремна је да га нападне због наводне помоћи Жан-Клоду Јункеру у пореској афери, али и због других спорних одлука.

С друге стране, кренули су и брутални напади на Меркелову – магазин Цајт објавио је оптужбе Валтера Кола, сина бившег немачког канцелара Хелмута Кола, да је канцеларка крива за њихову породичну трагедију.
– Меркелова је имала нимало безначајну улогу у смрти моје мајке – рекао је он.

Ханелоре се убила 2001, након оптужби против њеног супруга за примање мита, а које је изнела и Меркелова, тада генерални секретар Хелмутовог ЦДУ и његова штићеница.
– Понашање Меркелове било је љигаво. Мама се осећала као непожељна особа, а све је било још горе јер ју је Меркелова издала. Ангела је урадила све да победи у борби за превласт у странци – испричао је Валтер.

Ове оптужбе стижу у тренутку када популарност Меркелове пада, а Мартина Шулца скаче.

 

Извор: Fonet

Loading...