СТРАХ ОД РЕЗУЛТАТА?! — ДАЧИЋ: Да су избори добри, Ватикан би их имао сваке године

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић каже да ће премијер Александар Вучић одлучити да ли ће уз председничке бити расписани и парламентарни избори, рекао је Ивица Дачић у Јутарњем програму ТВ Пинк

Он каже да је његов став јасан по том питању.

– Стално се шалимо и ја кажем премијеру, пошто он стално заказује неке изборе: “Полако са тим изборима да су добри и Ватикан би држао сваке године“ – рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Он се осврнуо и на председничке кандидате које је подржала опозиција, за које каже да им се кампања заснива на критикама Александра Вучића, а да се не изјашњавају о важним актуелним питањима која се тичо односа са БиХ, Хрватском, што је посао председника државе.

Вучић је у четвртак изавио да ће одлука о одржавању парламентарних избора бити донета током викенда, најкасније до понедељка.

– Видео сам захтеве неких коалиционих партнера, близу сам да донесем одлуку, али то неће бити пре понедељка – рекао је Вучић.

У земљи која држи до устава и поретка сигурно би била поднета иницијатива за забрану странке чији се лидер понаша као Сулејман Угљанин, а који је отишао у Приштину да честита Хашиму Тачију Дан државности, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Он је нагласио да у свакој земљи постоје ствари које су важне, а прва је очување територијалног интегритета земље.

– У свакој нормалној земљи која држи до устава и поретка неко би поднео иницијативу за забрану странке чији се лидер тако понаша. Постоје ствари које су важне, прва је очување територијалног интегритета – нагласио је Дачић за ТВ Пинк.

Он је подсетио да се Угљанин није тако понашао када је био у влади, те да је изабрао погрешан и штетан начин политичке борбе.

– Дошли смо у ситуацију да (Муамер) Зукорлић критикује Угљанина. Што је добро – закључио је Дачић.

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЈЕ ЈОШ РЕKАО ДАЧИЋ НА ТВ ПИНK:

 

 

 

 

Извор:  Танјуг / Информер

Loading...