Ко с Кином крене у рат, прво ће морати да изађе на крај са НАЈЈАЧИМ НОСАЧОМ АВИОНА ДО САД! (ФОТО)

Неке од водећих светских војних сила поседују већ различите верзије тримарана. У питању су бродови који имају један главни труп и два трупа повезана са палубом на крми брода. Таквим дизајном брод може да има ширу палубу на којој је могуће носити много више хеликоптера и авиона који могу да узлећу и вертикално. Кинеска војска ускоро ће имати један од најјачих бродова тог типа.

а Међународној обрамбеној конференцији (ИДЕX), кинеска морнарица открила је план за нови брод који ће моћи да се користи као фрегата за морнарицу Кинеске народноослободилачке војске.

Брод би био дугачак 140 метара, широк 32 метра те истиснине (масу потпуно опремљеног и укрцаног брода) 2450 тона. Могао би да им два хеликоптера с хангарским простором и подлогу за слетање. Из кинеске фирме за бродоградњу најавили ус да ће почети са градњом до 2018. године, пише Вечерњи.хр.

Кинеска морнарица већ користи мање тримаране за неборбене задатке као што су потрага и спашавање те истраживање океана. Ако овај пројекат прође и добије зелено светло, Кина ће по први пут поседовати ратни брод интегрисан са електричним погонским системом (ИЕПС) који може да развије врло велике брзине. Тако велики брод могао би да осигура противаздушну и хеликоптерску подршку иза остале бродове као што су „Тип 022“ и „Тип 056“ корвете.

Loading...