„КО ЈЕ КРИВ ЗА ХАОС?!“ Погледајте како је бесни Трамп УРЛАО на свог саветника! (ВИДЕО)

Дан пре нове „Твитер“ тираде америчког председника Доналда Трампа у којој је оптужио свог претходника да га је прислушкивао, Трамп је добро „изрибао“ чланове своје администрације.

На интернету је објављен снимак на коме се види како он у Овалном кабинету у Белој кући води жустру расраву са савојим саветницима.

Иако се не чује тон, по свему судећи Трамп је викао на саветника Стива Бенона.

Како преноси ЦНН, он је био бесан на свој тим након што је државни тужилац Џеф Сешнс оптужен да је у Конгресу лагао о својим контакатима са руским амбасадором пре избора.

ЦНН тврди да је Трамп био изузетно незадовољан и фрустриран, јер је његово особље допустило да случај Сешнса засени његово добро прихваћено обраћање Конгресу.

Џеф Сешнс је рекао да ће изузети себе из било какве истраге о предизборној кампањи председника Трампа током 2016. године.

Он је негирао да се састао са руским званичницима током трајања председничких избора.

Своје фрустрације је исказао и у телефонским разговорима током викенда, пренео је ЦНН.

“Уморан је од тога да сви мисле да је његово председавање упропашћена ствар“, рекао је један извор.

Како јављају извори из Беле куће за ЦНН, Трамп је у последње време све чешће нервозан и исказује бес на својим сарадницима.

Он се осећа немоћно због свих контроверзи са којима га повезују и сматра своју администрацију одговорну за неке од њих.

Наводно је Трамп зато одлучио да за викенд не поведе са собом Бенона и шефа кабинета Ринса Прибаса у своју вилу на имању Мар-а-Лаго.

Према неким изворима, Трамп и Бенон су у толико лошим односима да и не улазе на иста врата у председнички авион.

„Жртвени јарац“

Још није ни прошло ни два месеца откако је Доналд Трамп на власти, а већ је обележена скандалима и контроверзама. У Белој кући његови званичници међусобно упиру прсте једни у друге тражећи кривца за такву ситуацију.

Многи се жале да у Белој кући влада хаос, да се не зна ко шта ради и да су многи чланови апсолутно некомпетентни.

Ипак, међу потенцијалним „жртвеним јарчевима“ издвојио се Ринс Прибас, шеф кабинета, наводи „Политико“.

Многи сматрају да он треба да преузме одговорност и кривицу за кризу у администрацији. Описују га као „микроменаџера“ који јурца са састанка на састанак, а неки тврде и да се он свуда меша, па и да просто блокира приступ Трампу другим члановима његовог кабинета.

– Многи су фрустрирани, па и сам председник, зато што ствари не иду како је замишљено. Било то фер или не, Прибас ће морати да сноси одговорност – рекао је један званичник из Беле куће.

Други извори се слажу да у Белој кући „нема стратегије нити управљања“.

 

Извор: Blic.rs

Loading...