ВУЧИЋ ШОКИРАО АМЕРИКАНЦЕ: Само нека ми Американци не држе лекције, ускоро ћемо имати 10 „мигова 29

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија мора јачати оружане снаге и имати спремну војску, превентивно.

„То не значи да се спремамо за сукобе, то значи да смо спремни да одвратимо свакога ко мисли да је Србија лака мета“, рекао је премијер за тв Пинк.

„Кад сам постао министар одбране, имали смо један авион типа ’миг 29‘, а ускоро ћемо имати 10 ’мигова 29‘“, рекао је Вучић.

Само нека ми Американци не држе лекције о медијима

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, поводом замерки Стејт департмента када је реч о слободама и цензури медија, да прво погледају себе, па тек онда да држе лекције по свету и да другима „соле памет“.

Вучић је упитао да ли су Американци озбиљни када је реч о медијима и да ли гледају Си-Ен-Ен и своје медије.

„Гледам америчке медије и читам их и, мајко мила, да вас глава заболи када вам о томе држе предавање“, рекао је Вучић.

На констатацију да су новинари у Србији угрожени, премијер се сагласио да јесу, а као пример је навео новинарку телевизије Студио Б, која је „стављена на стуб срама јер се дрзнула да постави једно питање досовском председничком кандидату“.

Како је објаснио, у Србији се добрим новинарима називају само они који су спремни да премијеру „скоче на главу“, а не и они који то чине и представницима опозиције.

„И ту су Американци у праву“, закључио је Вучић.

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com