НЕШТО СЕ СПРЕМА — ВОЈСКА СРБИЈЕ ПОД УЗБУНОМ: Почела ванредна провера способности СНАГА ЗА БРЗО РЕАГОВАЊЕ! (ВИДЕО)

Министарство одбране саопштило је да је, по наређењу министра одбране и одлуци председника Републике, почела провера оперативних способности дела јединица Војске Србије.

Провера је почела синоћ, а у питању је ванредни, ненајављени, теренски инспекцијски надзор над оперативним способностима дела снага за хитно реаговање који ће се реализовати до 9. марта на више локација у Србији, наводи се у саопштењу.

Провера оперативних способности почела је давањем узбуне из Оперативног центра система одбране, којој су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

За време трајања инспекцијског надзора биће проверавана спремност јединица да у најкраћем року одговоре на постављене задатке у оквиру предвиђених сценарија кризне ситуације.

У оквиру вежбовних активности биће реализовани комбиновани маршеви јединица, бојева гађања, решавање различитих борбених супозиција са извођењем специјалних дејстава.

Циљ инспекцијског надзора је остваривање што вишег нивоа оспособљености и борбене спремности јединица Војске Србије за реаговање на евентуалне ризике и претње по безбедност државе.

 

Извор: Танјуг

Loading...