ШИПТАРСКИ БЕЗОБРАЗЛУК! Наставак суђења Оливеру Ивановићу на годишњицу НАТО бомбардовања!

Поновно суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу почеће 24. марта у Основном суду у Косовској Митровици изношењем уводних речи тужиоца и одбране. Гле чуда, баш на дан кад је почело НАТО бомбардовање Србије 1999. године?!

На припремном рочишту које је данас одржано у Основном суду у Косовској Митровици иза затворених врата судија Еулекса Роксана Комша саопштила је да ће у међународном судском већу бити поред ње и по један судија из Хрватске и Словеније.

Ивановићева супруга Милена Поповић Ивановић изјавила је Тањугу да су рочишта заказана до краја јуна и да ће их до тада бити одржано укупно дванаест након чега ће уследити летња пауза.

Суђење Ивановићу враћено је на почетак одлуком Апелационог суда у Приштини који је поништио првостепену пресуду којом је он био осуђен на девет година затвора.

Ивановић је био проглашен кривим за ратне злочине пред судом у Косовској Митровици и осуђен на девет година затвора.

Он је био оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима 14. априла 1999. и фебруара 2000. године. Осуђен је по првој тачки, док је по другој, која га је теретила за злочине 2000. године, ослобођен, што је потврдио и Апелациони суд.

Loading...