СЛЕДЕЋИХ 48 САТИ ПРОМЕНИЋЕ СВЕТ: Никада више ништа неће бити као пре! (ФОТО)

Наредних дана свет може драстично да се промени.

Почиње „брегзит“, избори у Холандији , Америци прети банкротство, све ово утицаће на промуну света какав смо познавали до сада.

О „брегзиту“ се говори још од јуна 2016. године, али до сада није почео. Постоји само воља народа, изражена на референдуму. Званични захтев за излазак из ЕУ, према члану 50. Лисабонског споразума, још није поднет. Међутим процес почиње. Јуче је Парламент Велике Британије усвојио закон о „брегзиту“, по којем Влада може да започне излазак из ЕУ. Када краљица Велике Британије Елизабета ИИ одобри закон, премијерка Тереза Меј може да поднесе захтев Савету ЕУ. Већина експерата прогнозира да ц́е Мејова почети званичне преговоре о изласку тек крајем марта, пише немачки Велт.

Нестабилна Холандија

Са Холандијом почиње године избора у Европи. Резултат ће одредити наредне недеље и месеце. Недавно је актуелни премијер Марк Руте био у малој предности у односу на десничара Герта Вилдерса са својом Партијом слободе која је имала користи од отвореног конфликта са Турском. Чак и ако Вилдерс победи и како се очекује, не успе да оформи Владу, у ЕУ се плаше домино ефекта. Идеја да Марин ле Пен постане председница Француске мање ће плашити људе.

Проклетство америчких државних резерви

Сутра увече Џенет Јелен, председница Државних резерви ће урадити нешто што се неће допасти свету: повећаће каматне стопе. Пропратни материјал светске економије је јефтини новац. Ако најважнија централна банка на свету подигне цену најважније валуте на свету нису искључени индиректни ефекти.

Loading...