КУСТУРИЦА ОБЈАСНИО: Докони Ћамил Дураковић морао би да зна да је Национални парк „Дрина“ међународни пројекат

Из прес-службе поручују да је јасна намера Ћамила Дураковића и његових шефова из Сарајева, попут Бакира Изетбеговиц́а, да Емира Кустурицу где год могу убаце у негативан контекст

Пројекат о формирању националног парка „Дрина“, који би се спојио са националним парком „Тара“ у Србији, није никакво замешатељство Емира Кустурице, вец́ пројекат који се ради под покровитељством Унеска, саопштила је прес-служба Емира Кустурице.

“Дневни аваз” је 17. марта објавио текст под насловом “Кустурица режира отимање земље од сребреничких Бошњака”, који је тенденциозан и врви од нетачности, посебно у делу у коме се цитира у потпуности неупуц́ени а, пре свега, злонамерни некадашњи начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић. Да има чиме да се бави, докони бивши начелник, вероватно, не би измишљао завере, посебно не памфлет како “Кустурица режира отимање земље од сребреничких Бошњака”, истиче се у саопштењу.

Из прес-службе поручују да је јасна намера Ћамила Дураковића и његових шефова из Сарајева, попут Бакира Изетбеговића, да Емира Кустурицу где год могу убаце у негативан контекст, али да им, на њихову жалост, то не може проц́и.

– Нити је Кустурица отимао земљу од Бошњака у Вишеграду да би саградио Андриц́град, како то тврди злуради и докони Дураковић који смишља подвале, нити резерват биосфере “Дрина”, који би се спојио са Националним парком “Тара”, жели за себе, а најмање да он управља тиме и да неко жели да превари Бошњаке – наглашава се у саопштењу.

Loading...