ЈЕРЕМИЋ РАЗОЧАРАН: Наставићу политичку борбу у „широком фронту“

Председнички кандидат Вук Јеремић је изјавио вечерас да је добио подршку између 200.000 и 250.000 бирача Србије и да је поносан на тај резултат, с обзиром на, како је рекао, притиске и „медијску сатанизацију“ којој је био изложен.

Јеремић је био видно разочаран изборним резултатом и констатовао је да је све што се дешавало у кампањи и током изборног дана доказ да Србија нема демократско друштво.

Најавио је да ће наставити политичку борбу и да неће правити никакве политичке или било какве друге компромисе.

На питање да ли ће основати политичку странку, Јеремић није хтео да се изјасни, већ је навео да ће о томе моћи да говори тек када буду објављени и званични резултати.

Јеремић је, ипак, истакао да намерава да учествује „у широком политичком фронту и сарадњи“.

У штабу Вука Јеремића током читавог дана су указивали на бројне неправилности на бирачки местима.

Према речима портпарола Јеремићевог тима Николе Јовановића, неправилности су забележене широм Србије, а односе се на то да неке бирачке кутије нису биле запечаћене, да су људи били приморани да гласају и организовано ишли на гласање у корист председничког кандидата СНС-а, а како каже, посебан случај су неправилности на КиМ.

Јовановић је такође рекао и да су у аутомобилима примећени људи са бирачким списковима, а да је на неким местима било гласања и без личне карте.

 

​Јовановић је рекао и да је, према проценама Јеремићевог штаба, до 20 сати на биралишта изашло до 57 одсто бирача и да су у тиму Вука Јеремића оптимисти по питању резултата, упркос бројним неправилностима.

 

 

 

Извор:  rs.sputniknews.com

Loading...