ГУБИТНИЦА ХИЛАРИ ЖЕЛИ СВЕТСКИ РАТ: Хилари саветује Трампа да уништи војну авијацију Сирије и њихове аеродроме

ГУБИТНИЦА НА АМЕРИЧКИМ ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА НАСТУПИЛА НА СКУПУ „ЖЕНЕ У СВЕТУ“

ХИЛАРИ Клинтон јавно је позвала Доналда Трампа да уништи војну авијацију Сирије.

У говору који је одржала на скупу „Жене у свету“, изговорила је и ово:

„Башар Асад располаже авијацијом која је највећи кривац за убиства сиријских цивила. То смо гледали годинама, у то смо се и сада уверили. Сматрам зато да треба онеспособити и Асадове војне аеродроме и тако га онемогућити да поново бомбардује невине људе и да их из ваздуха засипа отровним гасом сарином“.

Искористила је прилику да оживи своју стару идеју о увођењу забрањених зона за летове војне авијације изнад Сирије.

Јуче је амерички председник Доналд Трамп рекао новинарима да није разговарао са члановима Конгреса САД о војним мерама против Сирије, саопштила је агенција Ројтерс.

Телевизијски канал Си-Ен-Ен је, позивајући се на изјаве извора, саопштио да је Трамп са члановима Конгреса САД разматрао могуће војне мере против сиријских власти после хемијског напада у провинцији Идлиб.
Ројтерс је претходно пренео да Трамп не искључује могућност да разговара с руским председником Владимиром Путином о хемијском нападу у Идлибу.

Трамп је изјавио да још није разговарао с Путином на ову тему. „У неком тренутку то је могуће“, додао је амерички председник.

На питање да ли председник Сирије Башар ел Асад треба да оде с те функције, Трамп је одговорио да „нешто мора да се догоди“.

„Оно што се десило у Сирији је увреда за цело човечанство, а он (Асад) је тамо и руководи, тако да нешто мора да се догоди“, рекао је Трамп.

Loading...