СУМЊАЈУ У РЕГУЛАРНОСТ: Јанковићев тим најавио кривичне пријаве због гласова

Изборни штаб Саше Јанковића најавио је кривичну пријаву против НН лица и свих чланова бирачких одбора на више бирачких места на којима су утврдили нерегуларности на председничким изборима.
Весна Ракић Водинелић, чланица РИK-а испред кандидата Саше Јанковића, рекла је на конференцији за новинаре да изражава сумњу у данашње бројање гласова у РИK-у пред ТВ камерама, јер се, како каже, неупотребљени листићи нису ни бројали.

Она остаје при тврдњама које је ранио изнео Јанковићев тим, да су увидом у бирачки материјал, на једном бирачком месту у Новом Пазару пронашли 543 гласа више за Александра Вучића, а на другом 250 гласова више.
Ракић Водинелић је навела и да је Јанковићев штаб тражио увид у материјал са 50 бирачких места, али да су добили материјал са 25 места.

Ради се о бирачким местима 27 и 85 у Новом Пазару, за које је РИK данас, поновним бројањем гласова, утврдио да су четири гласачка листића оспорена, која, како су навели, могу бити и грешка.

Ракић Водинелић каже и да су камаре у великој сали Скупштине снимале њихово поновно бројање гласова, и да је на данашњој седници РИK-а тражила да се тај материјал објави, што је одбијено.

Ракић Водинелић је истакла и да сумња да је било модификације изборних резултата, и да верује да ће се коначна истина утврдити након фер спроведеног судског поступка.

Изабрани председник Александар Вучић је раније данас, упитан како коментарише наводе изборног штаба Саше Јанковића да је на изборима потенцијално украо 319.000 гласова, то негирао и оценио да је то „ноторна глупост“.

Нови Пазар најављује кривичне пријаве
Град Нови Пазар најавио је данас да ће поднети кривичне пријаве против свих оних који су говорили да је било изборних малверзација, блатећи тако тај град, иако се на крају испоставило да никаквих неправилности није било. „Сматрамо да је недопустиво да се Нови Пазар налази данима на стубу срама због политиканства изборних губитника“, наводи се у саопштењу Градске управе.Такође се истиче да се до сада ниједан изборни циклус није одвијао у овако мирној атмосфери, без нерегуларности, инцидената и тензија. „Нећемо дозволити да се преко наших леђа води прљава кампања и после избора, заштитићемо наш град од манипуланата, који мисле да нама и свим грађанима оваквим лажима нанесу штету“, истиче се у саопштењу.

 

 

Извор: Танјуг / Н1

Loading...