АЛЕКСИС ЦИПРАС ЧЕСТИТАО СРБИМА УСКРС: Желим све најбоље целом вашем народу!

Премијер Грчке Алексис Ципрас ненајављено се појавио на Крфу, на традиционалној необичној прослави Велике суботе. Ципрас је српском народу пожелео све најбоље поводом највећег хришћанског празника, Васкрса.

Током традиционалне церемоније бацања ћупова, екипа Спутњика имала је ексклузивну прилику да се сретне са шефом грчке Владе, који је ове године стигао на Крф потпуно изненада.

Био је пријатно изненађен када је сазнао да је ту и репортер Спутњика, па је честитао највећи хришћански празник и нашој редакцији, али и целој Србији. Ципрас није крио одушевљење што су на острву и представници једног српског медија.

„’Спутњик Србија‘, па откуд ви овде?! Желим све најбоље вама и целом вашем народу“, рекао нам је уз широк осмех председник грчке Владе.

Наши репортери на Крфу су забележила обичаје прославе Васкрса, који су јединствени у свету.

Наиме, на Велику суботу из цркве се износе мошти Светог Спиридона, који је више пута спасао сигурне смрти становнике овог острва. И само изношење моштију је реткост, а ово са собом носи још један куриозитет. Непропадљиво тело светитеља носи се усправно, како би му верници видели лице.

Loading...