НИШЛИЈА У ПАКЛУ ЏИХАДА: „Сиријци нас воле као Русе“

Сниматељ италијанске телевизије РАИ Миодраг Стојичић описао је за „Вечерње новости“ како изгледа радити усред рата у Ираку и Сирији.

„У Ираку, Сирији, Авганистану, Јемену од 2003. погинули су милиони људи. Мртви који су остали у рушевинама сравњених градова или у пустињском песку никада неће бити пребројани. Милиони су отишли са по једном кесом из својих домова и немају где да се врате. На Блиском истоку сада влада глобални ужас чије тек делиће људи широм света виде захваљујући ТВ камерама“, наводи Стојичић.

Он је постао ратни репортер у Бејруту 1980. године, радио је у Либији, Чаду, Авганистану, Либану, Либији, Тунису, Египту, Сирији, Ираку…

„Kао Србину из Ниша, најјачи утисак из ратног лудила у Сирији за мене представља чињеница да нас они потпуно идеализују и воле баш као и Русе. За њих су Срби прве жртве новог светског поретка и последњи витезови у Европи који су се оружјем одупрли северноатлантској немани. И данас овде сви знају за Милошевића, али и за Тита. Нарочито нас цене у њиховој војсци, официри. Србин си, дакле, пријатељ си“, додаје Стојичић.

Loading...