ПУТИНОВО ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА НАТО: Русија спрема још моћнију верзију ракетног система Искандер М

„Док Сједињене Америчке Државе размештају елементе свог ракетног штита по Европи, Русија тактичким балистичким ракетним системима типа „Искандер М“ обезбеђују равнотежу снага на континенту“, изјавио је извршни директор корпорације „Ростек“ Сергеј Чемезов

„’Искандери‘ нису ништа мање популарни у војсци. Они су гаранти равнотеже снага у Европи“, рекао је Чемезов на 75. годишњицу Пројектног бироа за машиноградњу који стоји иза ракета „Искандер“.

 

 

Главни пројектант Бироа Валериј Kашин раније рекао да ц́е „Искандер“ ракете остати на борбеној дужности још 30 година, али да се систем побољшава, а предлоге разматра Министарство одбране Русије.

Побољшана верзија оперативно-тактичког ракетног система Искандер-М биће направљена наредних година.

 

 

 

Модернизована варијанта система „Искандер-М“ замениће своје застареле претходнике. У овом тренутку они су размештени у Северозападном војном округу близу Санкт Петербурга и Kалињинграда, као и на југу Руске Федерације и на руском Далеком истоку.

Kашин је додао да ће се постојец́и „Искандери“ побољшавати од 2020. „Искандер М“ иначе је брзо примењиви тактички систем направљен за елиминацију мета у домету до 500 километара.

 

 

Намењен је за мале циљеве попут ракетних система, вишецевних ракетних бацача, артиљерије дугог домета, писта и командних пунктова.

Loading...