ОВО ЈЕ НОВА РУСKА ЛЕТЕЋА ТВРЂАВА: Смртоносна и на копну и на мору (ВИДЕО)

Један од најуспешнијих производа руске индустрије наоружања био је борбено-транспортни хеликоптер Ми-24. Његов наследник је још бољи.

Поред оружја, Ми-24 може да носи и групу војника у пуној опреми. Такође, показао се одлично у најтежим војним конфликтима. Ипак, због великог терета који може да понесе, спорији је у маневрисању.

Инспирисани овом машином, Руси су решили да оду корак даље и направе напреднију верзију овог хеликоптера.
Пројекат је добио назив Ми-37, а његови дизајнери су га направили тако да може да парира најбољим страним хеликоптерима.

 

Прве верзије овог хеликоптера чуване су као строга војна тајна. Мали хоризонтални реп са наоружањем је благо померен напред. Kако би се побољшале карактеристике маневрисања, теже јединице су померене ка центру масе.
Kао и у Ми-24, пилот и навигатор се налазе у посебним кабинама. Седишта која апсорбују енергију могу да заштите посаду приликом лета на нииским висинама.

 

 

Све информације се приказују на монитору који помаже да се одреди удаљеност мете у свим временским условима независно од доба дана.
Та опрема је до те мере прецизна да може да се користи и приликом полетања и слетања. Ми-37 хеликоптер има мултифункционалну опрему, што га чини борбеним хеликоптером и извиђачким хеликоптером. Kреатори су га опремили чак и са посебним „Арбалет“ радаром који може прецизно да одреди координате копнених и поморских мета и да их гађа директним пројектилима. Овај радар такође омогућава лако избегавање препрека приликом летења на ниским висинама.

Поред тога, опремљен је и и посебном опремом за ометање која симулира лажне мете и скреће, као што су пратећи пројектили. Поред одбрамбене опреме, хеликоптер садржи и неводеће ракете, противтенковске водеће ракете, контејнере са лансерима граната и бомбе до 500 кг.

 

 

 

Извор: Глас Москве