ИВАНОВИЋ ОБЈАСНИО: Нисмо ни имали илузије да за Србе постоји правда!

Нисмо имали илузије да ће Рамуш Харадинај бити изручен Србији и овим је само потврђено неповерење које Срби с Kосова и Метохије имају у међународну правду, изјавио је данас лидер грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливер Ивановић.

Ивановић за Тањуг каже да том одлуком нису изненађени ни Срби са KиМ, јер, како наводи, нико није веровао да ће се судити по правди.

– Видели смо Хашки трибунал како делује и закључили да је то још једна политичка организација која има плашт правде, али да заправо не суди по закону, већ по некаквим политичким инструкцијама које су очигледно долазиле све ове године. Немамо ми много амбиција. Ми смо највећи скептици да постоји међународна правда – рекао је Ивановић.

Нагласивши да лично има много разлога да верује да међународна правда не постоји, примећује истовремено да његов случај и случај харадинаја немају никакве сличности нити се могу поредити.

– Ја немам ама баш никакве везе са тим (са злочинима који ми се стављају на терет), а за њега евидентно постоје докази да је био умешан. Kолика је његова умешаност и колики је степен његове кривице то утврђује само суд. Међутим, од почетка нисам имао илузију да ли ће бити изручен Србији или неће – рекао је Ивановић, уз опаску да су постојале „озбиљне политичке иницијативе и притисци“ да се изручење не догоди.

Kаже, једноставно је веровао да ће се по старом обичају наћи неко политичко решење.

Loading...