KИМ ЏОНГ УН НАМЕРНО ОБОРИО СВОЈУ РАKЕТУ: Северна Kореја овладала техником коју имају само Русија и САД!

Ракета коју је Северна Kореја лансирала у суботу није експлодирала због грешке или неспособности тамошњих војних стручњака. Експлозија је намерно и циљано изазвана. Пројектил је, наиме, лансиран у оквиру настојања режима Kим Џон Уна да овлада такозваним програмираним изазивањем експлозије нуклеарне бојеве главе.

Ову застрашујућу вест потврдио је високи официр јужнокорејске владе за телевизијску постају YТН, а вест су одмах су пренели и остали јужнокорејски медији објашњавајући да је, противно ранијим оценама како је лансирање пропало, севернокорејска војска заправо успешно тестирала експлозију бојеве ракетне главе.

– Верујемо да је експлозија била тест за даљњи развој нуклеарног оружја, различитог од постојећих – цитирала је телевизијска станица YНТ високог јужнокорејског војног официра.

Војни стручњаци у Сеулу утврдили су да је ракета експлодирала на висини од 71 километра изнад земље и то око три минуте након лансирања. И америчко министарство обране потврдило је да је пројектил завршио лет изнад територије Северне Kореје.

Војни аналитичари тврде да је критичан период након лансирања ракета средњег или дугог домета време док пројектил не достигне висину од 20 до 30 километара изнад земље. С обзиром на то да је најновија севернокорејска ракета достигла готово три пута већу висину од такозване „стаблизационе висине“ јужнокорејски војни експерти су уверени су да постоји врло мала могућност да је дошло до квара на пројектилу.

Сеул страхује да би Северна Kореја ускоро могла извести „неконвенционалну“ нуклеарну пробу, а не подземно тестирање као до сада.

Последња, пета проба атомске бомбе, изведена је у Северној Kореји 9.септембра прошле године.

Loading...