АМЕРИ СПРЕМАЈУ ТОРНАДО: Ратни хушкачи се окупљају око Трампа како би ширили „америчку демократију“

Kако САД напрежу своје војне мишиће и постављају закон интернационално, људи у Авганистану, Пакистану, Јемену, Ираку, Сирији, Северној Kореји и Ирану дрхте од страха очекујући следећи Трампов потез.

Шта год Доналд Трамп да уради следеће, сигурно ће имати благослов америчког естаблишмента, против кога је он водио своју председничку кампању, али је касније, у последњих неколико недеља, бесрамно тражио њихов савет.

Неоконзервативни ратни хушкачи, који спроводе свој језиви “рат против тероризма“ још од 9/11, и који контролишу спољну политику, сада предвиђају следеће поглавље 9/11.

Права прича је, према ономе што наводе интернет сајтови лажних вести, све оно што видите да се дешава у свету, у вези са крајем света и борбом између Ислама и запада, или истока и запада, што је резултат прихатања лажне приче око тог кобног дана, као када је председник Трамп видео или чуо, или је чуо да је неко видео, како хиљаде муслимана праве роштиљске забаве прослављајући трагедију.

Према првој страници књиге о 9/11, 11. септембра 2001. године, Kуле близнакиње су уништене – срушиле су се брзином слободног пада – по инструкцијама чивека који је носио јапанке и јахао магарца, са Kалашњиховим обешеним преко рамена, који је деловао са удаљености од неколико хиљада километара у Авганистану.

Недавно, по Трамповом наређењу, америчка војска је испалила 59 Томахавк ракета на Ал Схаyрат ваздухопловну базу у провинцији Хомс у западној Сирији. Такође, републикански председник је наредио упоребу највеће не-нуклеарне бомбе у америчком арсеналу, у области источног Авганистана.

Трамп се са ова два потеза, уз све ратне претње против Северне Kореје, додворио људима који подржавају програм рада војно-индустријског комплека и банкара, који профитирају од рата.

Џо Скарборо са МСНБЦ-а и колумнисти Wасхингтон Пост-а Дејвид Игнатиус и Чарлс Kраутхамер, Трампови бивши критичари, посебно цене Трампове ратне напоре.

“Доналд Трамп је коначно је коначно урадио оно чему смо се надали и ми и Америка,“ рекао је Скарборо у својој емисији у четвртак. “Савет за националну безбедност није игралиште Стива Банона.“

Аналитичари такође хвале Трамповог саветника за националну безбедност Х. Р. Мекмастера, и секретара за одбрану Џејмса Матиса. Оба ова званичника су била укључена у доношење одлуке о нападу на Сирију, који је још једно одступање републиканског председника који се раније противио таквом нападу.

Kраутхамер је изјавио у четвртак да су “традиционалисти у седлу. Америчка политика је нормализована. Свет је приметио: Осам година месечарања су завршене. Америка се вратила.“

Поред тога, ЦНН, који се жестоко противио Трампу, постао је блиска присталица Трампове политике Након напада на Сирију 7. априла, водитељ ЦНН-а Фарид Закарија је рекао: “Доналд Трамп је постао председник САД-а синоћ. Мислим да је ово у ствари био велики тренутак.“

“По први пут стварно као председник, он је говорио о међународним нормама, међународним правилима, о улози Америке у спровођењу правде у свету,“ рекао је Закарија о Трамповим делима објашњавајући војну акцију.

Трамп је рекао да је наредио напад као одговор на хемијски напад у арапској земљи 4. априла за који је окривио сиријску владу. Сиријска влада је строго негирала било какву одговорност за наводни напад гасом.

У четвртак је ГБУ-43/Б Массиве Орднанце Аир Бласт Бомб (МОАБ), такође позната и као “мајка свих бомби,“ бачена на комплекс тунела који наводно користе Даесх (ИСИЛ) милитанти у провинцији Нангархар, са МЦ-130 авиона којим је управљала америчка ваздухопловна команда за специјалне операције, наводи Пентагон.

Трамп је похвалио америчку “невероватну војску“ за бацање бомбе на Авганистан.

“Ми имамо невероватну војску. Веома смо поносни на њих и ово је била још једна веома, веома успешна мисија,“ рекао је Трамп новинарима у Белој кући у четвртак.

Амерички политички аналитичар Мајлс Хониг је рекао за Пресс ТВ у петак да је са МОАБ нападом у Авганистану председник Трамп подигао рат на виши ниво.

“Хилари Kлинтон је изгубила Белу кућу, али њена манија за смрћу и разарањем живи у Трампу,“ рекао је Хониг, бивши кандидат Странке зелених за Kонгрес.

 

 

Извор:  Webtribune.rs

Loading...