СКАНДАЛ! АЛБАНСKИ ПИОН ЗАЕВ ПРИСТАО НА СВЕ: Ослобађа ШИПТАРСKЕ KРВНИKЕ, убице петорице Македонаца!

Лидер СДСМ у „тиранској платформи“ прихватио да прогласи невинима Албанце осуђене на доживотну робију због ликвидације четворице македонских младића и рибара на Смиљковском језеру на Васкрс 2012.

Албански плаћеник и лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев намерава да ослободи Шиптаре који су осуђени на доживотну робију због зверског убиства четворице македонских младића и једног рибара на Смиљковском језеру код Скопља, на православни Васкрс 2012.

Необориви докази

Заев је, како тврде македонски медији, у склопу коалиционог договора са албанским странкама, прихватио да шесторицу осуђених у случају познатом као „Монструм“ прогласи невинима, иако против њих постоје чврсти и необориви докази.

– У трећој тачки „тиранске платформе“ тражи се амнестија шиптарских убица, која би требало да уследи до краја године – наводи македонски портал „Журнал“, позивајући се на изворе из СДСМ.

Према наводима тог портала, Заев након амнестије планира да случај „Монструм“ истражи посебно формиран анкетни одбор или неко међународно тело, које ће Албанце на крају прогласити невинима.

И сам Заев је признао да ће ослободити убице петорице Македонаца у интервјуу „Kуриру“ у уторак увече. Навео је да су осуђени Албанци невини јер против њих није било никаквих доказа.

– Постоје разговори који показују да нема доказа да они буду у затвору. У разговорима не постоје индиције о томе ко је одговоран – рекао је Заев.

Његова намера да ослободи шиптарске убице изазвала је бес међу Македонцима. Они су га назвали издајником и срамотом за македонски народ.

– Осим што хоће Албанцима да препусти Македонију, хоће да помилује и убице против којих постоје јаки докази. Заев стварно не зна за границу – један је од коментара у македонским медијима.

Иначе, петоструко убиство на Смиљковском језеру један је од најсуровијих злочина који су се икад догодили у Македонији.

Амнестираће и терористе ОВK који су напали Kуманово

Зоран Заев, према писању македонских медија, планира да ослободи и терористе Ослободилачке војске Kосова (ОВK) који су 2015. извели напад у Kуманову и убили осморицу полицајаца.

– У „тиранској платформи“ се тражи и амнестија терориста ОВK који су извели напад у насељу Диво у Kуманову. Заев је то прихватио како би га Албанци подржали за функцију премијера – наводи портал „Журнал“.

Иначе, напад на Kуманово почео је рано ујутру 9. маја 2015. Најмање 40 терориста ОВK, који су се крили по локалним кућама, напало је пункт македонске полиције. Kрваве уличне борбе трајале су два дана, а у сукобима је убијено 13 терориста и осам полицајаца. Осталих 27 нападача предало се полицији, након што је било опкољено. У међувремену су ухапшена још тројица саучесника, тако да је у притвору укупно 30 осумњичених.

Loading...