ПОПОВИЋ: Влада да додели дипломатски статус руским хуманитарцима!

Председник Српске народне партије Ненад Поповић рекао је кодиректору Српско-руског хуманитарног центра у Нишу Вјачеславу Власенку да је данас упутио Влади званичну иницијативу да се руским хуманитарцима хитно додели дипломатски статус попут онога који уживају војници НАТО на територији Србије.

Поповић, који је Хуманитарни центар посетио са још три посланика СНП, пожелео је припадницима срећан велики празник Дан победе над фашизмом.

Он је оценио да је обележавање Дана победе над фашизмом, добра прилика да се подсетимо ко су нам увек били савезници и пријатељи, а ко су они који су ”чак три пута у прошлом веку вршили агресију на Србију, а то чине и данас покушавајући да од Србије отму Kосово и Метохију”.

– Од 2012. године наовамо припадници Хуманитарног центра у Нишу разминирали су више од четири милиона квадратних метара наше територије и уклонили преко 1.500 мина и експлозивних направа заосталих из НАТО агресије. Није природно да НАТО војници који су посејали толике бомбе по Србији имају дипломатски имунитет, а да они који желе Србију да очисте од тих бомби, тај имунитет немају – рекао је Поповић.

Он је подсетио да је Србија у овом тренутку „далеко од равнотеже у односима са НАТО и Русијом“.

Loading...