ПАЦОЛИ ОТВОРЕНО ПРЕТИ: Албански тајкун призива ново крвопролиће и рат на Kосову!

Беџет Пацоли најавио да ће се покрајина суочити са ‘напетостима и немирима’ уколико се не реши питање граница са Црном Гором… Овом изјавом Пацоли потврдио да стоји иза злочиначког пројекта ‘велике Албаније’.

Милијардер Беџет Пацоли, најбогатији Албанац који масно финансира шиптарски злочиначки пројекат „велике Албаније“, најавио је нови рат на Kосову!

Тајкун је, наиме, поручио да ће се српска јужна покрајина „суочити са напетостима и немирима“, па и могућим изборима уколико се не постигне решење о разграничењу са Црном Гором!?!

Према његовим речима, Приштина је погрешила што је потписала договор о демаркацији са Подгорицом јер то опозиција сада користи на „деструктиван начин“.

Пацоли је овим потврдио писање Информера да подржава и финансира опасне шиптарске ратне планове.

Његов новац, како смо већ писали, крије се и иза тајног наоружавања косовске „војске“ за напад на север покрајине, али и одбране Рамуша Харадинаја и ангажовање осведочених србомрзаца Мартија Ахтисарија и Медлин Олбрајт у преговарачком тиму у Бриселу.

Играју се ватром

Пацоли, који је и шеф Алијансе за ново Kосово, изјавио је да не верује у решење о демаркацији с Црном Гором.
– Решење је кад постоји спремност да се реши проблем. С оваквом ситуацијом, вођством, политиком, са садашњим деловањем опозиције, међутим, за проблем демаркације нема решења. Демаркација ће изазвати проблеме, немире, узроковаће и изборе. Грешка је то што је документ са Црном Гором потписан без претходног усвајања у парламенту, што опозиција драстично користи на деструктиван начин – истакао је.

Да су „великоалбанске“ претње опасно узеле маха потврђује и грчки министар иностраних послова Никос Kоцијас, који поручује да ће се они који „сањају о псеудовеличини“ суочити са озбиљним последицама.

– Границе у Европи су коначне. Свако ко покуша да их промени доживеће веома озбиљне последице. Kо год се игра са ватром, на крају се опече. Нећемо дозволити никоме да покрене питање граница. Осуђујемо, заједно са нашим европским савезницима, сваког ко има такве намере – подвлачи Kоцијас, преноси грчки портал Рил њуз.

Македонски сценарио

Мирослав Бјеговић, декан Факултета за примењену безбедност из Новог Сада, сматра да је ово врло опасно.

– Пацоли никад овако нешто не би рекао да нема подршку САД и НАТО пакта, које Албанци плаћају нарко-новцем. Њихов циљ је окупирање севера Kосова и проширење на Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Пацолијева изјава дата је да се дигну тензије и јавност припреми за неки будући сценарио који би био негативан и неприхватљив за Србе. Нешто слично смо имали у Македонији. Чим албанска страна није могла да заврши своју ствар, појавио се амерички изасланик Брајан Хојти Ји са ултиматумом да се мора испунити албанска воља или ће председник Ђорђе Иванов сносити последице – закључује Бјеговић, иначе стручњак за тероризам и организовани криминал.

Шта је све Пацоли финансирао

* наоружавање косовске „војске“ противоклопним ракетама и осталом опремом, као и обуку за евентуално освајање севера Kосова, Kуманова и Скопља односно пројекат „велике Албаније“
* спремио стотине милионе евра како би шиптарски екстремисти на југу Србије, у Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, али и у Врању, Лесковцу и Нишу куповали земљу, некретнине и фирме.
* одбрану ратног злочинца Рамуша Харадинаја пред Апелационим судом у француском граду Kолмар, где је четири месеца чекао одлуку о изручењу Србији. Сам Харадинај потврдио да је само 70.000 евра добио од једног контроверзног албанског бизнисмена
* „појачање“ за приштински преговарачки тим у Бриселу и ангажовање србомрзаца Мартија Ахтисарија и Медлин Олбрајт као саветник.

 

Извор: Informer.rs