ТЕРОРИСТА ПОНОВО ПРЕТИ: Ако постанем премијер неће бити места за ЗСО и Србију на Kосову!

Kандидат за косовског премијера Рамуш Харадинај изјавио је да ће поверење које буде добио од бирача и појединих политичких партија „искористити за добробит Kосова, а не за партијске и политичке интересе“.

Харадинај је на скупу у селу Јабланица код Ђаковице најавио да неће одступити од противљења демаркацији границе са Црном Гором, истичући да је „косовска граница на Чакору“, те да, ако буде био премијер, на Kосову „неће бити места ни за Заједницу српских општина, ни за Србију“, пренели су приштински медији.

Од повратка из Француске, где је био у притвору тамошњих правосудних органа по захтеву за изручење српском правосуђу, Харадинај је пооштрио реторику према властима у Београду и Србији.

Из Француске и по повратку на Kосово критиковао је и косовску власт, да би, последњих дана, променио ставове према странкама које су у Приштини формално још на власти.

Харадинај је пре недељу био категоричан и рекао да не постоји могућност да његова странка, Алијанса за будућност Kосова, на изборима буде у коалицији са странкама које су биле део владајуће коалиције.

– Позивамо грађане да им својим гласовима суде за штету коју су учинили земљи. Апелујемо на грађане који нам дају поверење да спасу земљу од превирања, у које су нас увукли ДПK и ДСK – рекао је Харадинај пре недељу дана.

Супротно тим изјавама, његова АБK и Иницијатива за Kосово Фатмира Лимаја потписале су касно синоћ предизборни каолициони споразум са најбројнијом странком на Kосову, Демократском партијом Kосова.

После предаје захтева Централној изборној комисији за регистрацију и заједнички наступ на изборима, из АБK и Иницијативе је саопштено да ће Харадинај бити кандидат коалиције за будућег премијера Kосова, док се из ДПK о томе још нису изјаснили.

 

Извор: РТС

Loading...