БРИТАНЦИМА СЕ ЦРНО ПИШЕ — Тереза Меј тврди: Пред нама је најгорих 5 година! (ФОТО/ВИДЕО)

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да ће послдице за Велику Британију бити страшне ако се не постигне добар споразум о Брегзиту.

Она је нагласила да ће идућих пет година бити међу најгорим у животима Британаца.

„Главни изазов са којим се суочавамо је издејствовати најбољи споразум за Британију у Европи“, рекла је Мејева, у Халифаксу, представљајући програм своје Kонзервативне странке пред парламентарне изборе 8. јуна.

„Ако не успемо, последице за Британију по економску сигурност обичних радних људи биће страшне. Ако успемо, пред нама су велике могућности“, истакнла је премијерка. Обећала је да ће „смањити и контролисати“ имиграцију у Британију уколико победи на превременим изборима.

Британска премијерка одбацила је тврдње да има препознатљив лични стил и да жели да је пореде с бившом британском премијерком Маргарет Тачер.

„Не постоји ‘Мејизам’. Знам да новинари воле да пишу о томе. Постоји добар, солидан конзервативизам, који ставља интересе земље и интересе обичног радног народа у центар свега што радимо у влади“, нагласила је Тереза Меј.

Она је додала да пролази време када је Британија давала огромне донације Европској унији, али да ће можда бити специфичних програма ЕУ у којима ће Британија желети да учествује.

 

Извор: 24sata.hr