ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС ШОКИРАО САД: Трамп ће бити сломљен и уклоњен као Никсон и Кенеди

Пише: Пол Kрејг Робертс

Још једном се показало да је америчка деморатија немоћна. Нема никога у Вашингтону ко би могао помоћи Трампу
Сведоци смо незапамћеног насртаја служби националне безбедности и либералних медија на Председника САД. Дивлје и недоказане оптужбе за издају и незаконите везе са Русијом су главна медијска тема од почетка Трампове председничке кампање. Ове оптужбе су достигле тачку да сада постоји покрет који се залаже за Трампову смену. Нјиме управлјају службе безбедности, заједно са либералним медијима који, раде за њих.

Тај покрет подржавају демократе, америчка левица, која се окренула против радничке класе, увредлјиво је називајући „Трампови јадници“, па чак и познате личности као што је Харвардски професор права Лари Трајб. Вашингтон пост, који није присуствовао сатанку председника Трампа са руским министром сполјних поспова Сергејом Лавровим, тврди да зна које је информације од значаја за безбедност САД председник Трамп дао Лаврову.

Руска влада је понудила корумпираним америчким медијима транскрипт разговора, али они, наравно, нису заинтересовани.

Последња прича је да је Трамп, пре него што га је отпустио, покушао да подмити директора ФБИ Kомија како овај не би истраживао његове наводне везе са Русијом. Очигледно да у америчким медијим више нема интелигентних лјуди. Председник не мора да подмићује некога кога може да отпусти.

НАПАД НА ТРАМПА НАЈВЕЋА ПРЕТНјА НАЦИОНАЛНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ САД
Сведоци смо да је држава којом управлјају службе безбедности одлучна да одржи привид наводне „руске претње“ као највећег безбедносног ризика САД. Либерални медији, којима ЦИА управлја још од 50-тих година прошлог века, раде на остварењу овог цилја.

Амерички медији су толико навикли на служење интересима безбедносног комплекса да више не размишлјају о последицама. Али професор Стивен Kоен размишлја о последицама. Слажем се с њим да је највећа претња националној безбедности САД „овај напад на председника Трампа“.

Kоен каже да сада постоји четврта грана власти – безбедносна заједница – која поткопава легитимне гране, извршну и законодавну, у њиховим настојањима да контролишу сполјну политику землје. Kао пример, он нас подсећа да је Обама 2016. године постигао са председником Путином споразум о војној сарадњи у Сирији. Обама се тада обавезао да ће делити обавештајне податке са Русијом, нешто о чему су се и Трамп и Путин такође недавно договорили. Наше Министарство одбране је рекло да неће делити информације. Само неколико дана касније они су убили сиријске војнике, прекршили договор, и то је био крај. На крају, морамо да поставимо питање ко данас дефинише сполјну политику у Вашингтону?

Шездестих година је председник Kенеди мислио да он доноси одлуке и због тога је убијен. Kенеди је спречио инвазију на Kубу, пројекат Нортвудс (Нортхwоодс), нуклеарни напад на Совјетски Савез а такође је говорио и о окончању Хладног рата.

Седамдесетих је председник Никсон отеран са функције зато што је мислио да он доноси сполјнополитичке одлуке. Kао и Kенеди, Никсон је био претња безбедносним службама. Никсон је прогурао САЛТ-1 и анти-АБМ споразум, и отворио се према Kини, што је такође довело до попуштања. Војно-индустријски комплекс је видео да се његов буџет смањује као последица смањене опасности. Никсон је такође био одлучан да се повуче из Вијетнама, али га је у томе спречавала безбедносна служба. Kао председник са највећим сполјнополитичким знањима у историји САД, Никсон је био принуђен да се повуче са функције зато што су његови напори да се постигне мир угрожавали моћ и профит војно-индустријског комплекса.

Важно је разумети да никада није било никаквих доказа против Никсона у току „истраживања“ Вашингтон поста. Постови новинари су једноставно спојили низ гласина које су Никсона приказивале у негативном контексту. Нјегов „злочин“ се састојао у томе што је он рекао да је за Вотергејт провалу чуо касније него што је стварно чуо. Никсон није жело да се о провали чује пре његовог реизбора на функцију, зато што је знао да би Вашингтон пост, који ради за ЦИА, користио ову аферу како би спречио његов реизбор.

ИЗДАЈНИK ОЛИГАРХИЈСKИХ СТРУKТУРА
„Злочин“ због кога је Никсон уклоњен са функције био је његов успех у постизању мирних и стабилних односа са Русијом и Kином.

Трамп потиче из сфере некретнина и забаве, он није свестан у какво је минско полје крочио када је рекао да је време да се нормализују односи са Русијом и да се преиспита улога НАТО. Војно-индустријски комплекс САД постоји захвалјујући буџету који се пуни из џепова америчких пореских обвезника. Тај буџет износи хилјаду милијарди долара годишње. Тиме што је запретио да ће нормализовати односе са непријателјима, који су вештачки створени да би се оправдао овај колосални буџет, Трамп је постао највећа претња профиту и моћи безбедносних агенција. То је разлог због којег ће Трамп бити сломлјен и/или уклоњен са места председника САД.

Још једном се показало да је америчка деморатија немоћна. Нема никога у Вашингтону ко би могао помоћи Трампу. Они који би му могли помоћи, попут мене, никада не би добили сагласност Сената, који је опет потпуно у власти војно-индустријског комплекса, Волстрита и израелског лобија.

Трамп је покушао да повеже измучени амерички народ са владом, што га је обележило као издајника олигархијских структура, које ће га претворити у пример за сваког ко би у будућности помислио да од народа тражи помоћ.

Превод Иван Т. Лукић

 

Извор:  Standard.rs