СРБИЈО, РЕАГУЈ НА ВАПАЈ СРБА: Kуће им спалили Хрвати, сад морају да плате рушевине!

Хрвати су током војно – полицијске операције “Олуја” пљачкали, минирали, палили и порушили српске куће.

Срби ће морати да плате комплетно рушење и уклањање својих оронулих и уништених кућа. Међутим, многи то одбијају да ураде о свом трошку.

„Нећу је сам срушити! Не пада ми на памет! Нека је склоне они који су ме отерали из ње“, додао је Радован K. из Госпића.

Змије, штакори и остали глодари сада су станари ових зидова. Kуће из каталога претвориле су се у ружну и непожељну слику.

„Они се понашају као да су куће оронуле саме од себе. То је урадила њихова војска и њихов народ! Ја јесам за то да се те куће сруше, јер је много стоке страдало због змија које се сакривају у њима, али нека то онда санира Хрватска, а не власници кућа“, испричао је Саво Штрбац, председник Документационо информационог центра „Веритас“.

Kако то да неко коме је кућа деведесетих спаљена уместо жртве постане дужник хрватској држави?

Трошкови рушења износе између 700 и 2.500 евра, зависно од површине и количине грађевинског материјала. Срби из Хрватске су шокирани овим сазнањем.

„Где год се окренем, ја видим рушевине. Призор је ружан, није свеједно живети поред таквих кућа. Треба то срушити што пре“, рекао нам је K.Н. избглица из Госпића.

Loading...