ИМА НЕКА „ТАЈНА ВЕЗА“: Википедија повезала Хилари Клинтон и Хитлера

Чланак на Википедији под насловом „Биографија Хилари Клинтон“ на енглеском језику је на 16 сати преусмеравао читаоце на опис књиге „Моја борба“ (Мајн кампф) Адолфа Хитлера.

Судећи по ај-пи адреси уредника који је последњи уносио измене у тексту, шаљивџија је држављанин Сједињених Америчких Држава, преноси портал „Мешабл“.

Модератори дуже време нису исправљали грешку, а касније се испоставило да је чланак у оригинални облик вратио уредник-волонтер.

Представник „Википедије“ рекао је да се овакве промене обично исправљају за неколико минута, али се испоставило да је чланак о животу бивше америчке председничке кандидаткиње Демократске партије изузетно непопуларан (око 34 прегледаних страница дневно), па из тог разлога готово нико није приметио недоследности.

Портал наводи да је успео да пронађе само једног сведока на Твитеру, који је сам утврдио да линкови са неколико чланака о Клинтоновој воде на Хитлерову књигу.

​У октобру 2016. године непознате особе поставиле су порно-снимке на чланак Википедије о Хилари Клинтон. Они су објавили неколико фотографија голих жена и оставили поруку са позивом да се гласа за Доналда Трампа.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

Loading...