ОСТВАРЕЊЕ ГАДАФИЈЕВОГ ПРОРОЧАНСТВА: Либијски председник је предвидео масакр у Манчестеру

Након што су САД, Британија и њихови савезници „ослободили“ Либију, све претходно забрањене и жестоко потискиване радиклане џихадистичке групе имале су одрешене руке да раде шта хоће у Либији.

Медији и политичари не желе да се зна права истина о терористичком нападу у Манчестеру: Салман Абеди, 22-годишњак који је убио 22 људи на концерту у градској Арени, производ је збацивања Моамера Гадафија са власти од стране САД и Велике Британије, као и политике “промене режима” у Сирији.

Абеди је био радикализовани Либијац чија породица је побегла из Гадафијеве секуларне Либије, касније је био трениран као наоружани “побуњеник” у Сирији, у борби САД и Британије за “промену режима” Асадове секуларне владе. Према писању овог медија, бомбаш самоубица је директан производ интервенције САД и Британије на Блиском истоку и северној Африци.

Лондонски Телеграф пише да је Абеди, син либијског мигранта који је живео у радикализованом муслиманском насељу у Манчестеру, био у Либији неколико пута након пада Гадафија. Пре неколико недеља посетио је последњи пут Либију. Након што су САД, Британија и њихови савезници “ослободили” Либију, све претходно забрањене и жестоко потискиване радиклане џихадистичке групе имале су одрешене руке да раде шта хоће у Либији.

У ову Либију се Абеди вратио, где је највероватније припремао свој самоубилачки напад на поп концерту Аријане Гранде. Пре напада савезника на Либију 2011. године, тамо није било Ал Kаиде, Исламске државе, нити било које друге терористичке организације.

Сам Гадафи упозорио је Европу у јануару 2011. године да ће ако га свгрну, резултат бити напади радикализованих исламиста у Европи. Али, европске владе нису обраћале пажње на његово упозорење. Пост-Гадафијевска Либија постала је инкубатор исламских терориста и тероризма, укључујући и то што је постала примарно тло за врбовање екстремиста у борбу за џихад у Сирији, против такође секуларног Башара ал Асада.

У Салману Абедију имамо конвергенцију обе савезничке интервенције: испоставља се да он није само путовао у Либију и тамо био радикализован и трениран за терористичке нападе, већ је био и у Сирији у улози “побуњеника”, борећи се на истој страни као САД и Британија како би срушили Асадов режим. Антимедија се пита да ли је можда чак био и трениран у програму ЦИА?

Loading...