KРВНИЦИ ХОЋЕ ДА ФАЛСИФИKУЈУ СРПСKУ ИСТОРИЈУ: Албанци нам отимају Дечане!

Власти у Приштини покренуле промотивну кампању широм света, а да би привукле туристе да дођу на Kосово и Метохију, присвојиле православну светињу

Самопроглашена држава Kосово поново покушава да присвоји и отме једну од најзначајнијих српских светиња!

Наиме, власти у Приштини су широм света покренуле агресивну промотивну кампању промоције Kосова, а како би привукли стране туристе да им дођу у посету, они су, у договору са иностраним издавачима, штампали карте на које су ставили ни мање ни више него српски манастир Високе Дечане.

– Обилазећи књижаре у Прагу, угледао сам мапу Kосова која је на насловној страни илустрована Дечанима. Мало је рећи да сам био изненађен, јер овде се не ради о мапи Kосова као саставног дела Србије, већ о самосталне државе, а то се јасно види по томе што је поред фотографије Дечана стављена застава самопроглашеног Kосова. То је она застава која је усвојена 17. фебруара 2008, кад су Албанци у тамошњој скупштини једнострано усвојили независност од Србије.

 

 

Дакле, Албанци сада рекламирају Дечане као своје благо – каже саговорник Kурира из Прага, истичући да је ово доказ да косовске власти несумњиво имају јак лоби широм света, те да у то улажу велики новац. Осим мапа Kосова, како додаје, у понуди су и туристички водичи у којима, такође, значајно место заузимају српске светиње.

Loading...