ДЕРИПАСKА ХТЕО ДА САД ПРОДА ПУТИНА: Тражио имунитет за информације о руском мешању у избор Трампа

Руски бизнисмен Олег Дерипаска, који је био близак са бившим менаџером кампање америчког председника Доналда Трампа Полом Манафортом, понудио се да сведочи пред Одбором сената који истражује руско мешање у прошлогодишње председничке изборе, међутим посланици су одбили његове услове.

Према писању америчког Њујорк тајмса, Дерипаска, иначе близак руском председнику Владимиру Путину, понудио је сарадњу у замену за имунитет, али је његова понуда одбијена јер је Одбор бринуло то да би тај договор искомпликовао савезну истрагу, преноси Ројтерс.

Понуда Дерипаске дошла је усред повећаног интересовања за његову везу са Манафортом, једним од неколико Трампових сарадника који су се нашли под истрагом ФБИ због могуће сарадње са Русима током кампање.

Према писању листа, Манафорт и Дерипаска су пре 10-ак година радили, док је Манафорт саветовао украјинске политичаре које подржава Москва, али су им се односи касније погоршали и резултирали парницом.

Дерипаскини представници у САД нису били доступни за коментар, а Манафорт је негирао било какву везу са Русијом и предао документе које му је Одбор Сената тражио.

 

Извор: Танјуг