ЖЕЛЕЗЊАK: Власт у Црној Гори спремна је на сваку врсту понижења свог народа како би се додворила Западу

Измишљотина режима у Подгорици о мешању Русије у унутрашње ствари балканских земља представља добар пример лажних вести које власти у Црној Гори шире како би убедиле своје западноевропске и америчке партнере да су посвећене антируској политици, каже заменик секретара Главног одбора „Јединствене Русије“ и члан одбора за међународне послове Државне Думе Сергеј Железњак.

– Ово није први пут да чујемо оптужбе против наше земље о некаквим неухватљивим руским хакерима и мистериозном утицају на изборне процесе у земљи у којој влада не зна како другачије да скрене пажњу грађана са кризе и њених политичких грешака – каже Железњак и додаје:

– Даме и Господо из Подгорице, лаж је да народ Црне Горе подржава чланство земље у НАТО, као и да Русија то наводно покушава да спречи!

Железњак истиче да се Русија никада није мешала у унутрашње послове других земаља.

– Ми поштујемо суверено право народа да одреди судбину своје земље. Али, црногорско руководство упорно одбија да чује своје грађане, од којих се многи активно противе присилном увлачењу земље у војно-политички савез, који је 1999. године бомбардовао и убијао цивиле у Србији и Црној Гори – каже Железњак.

Да би обезбедили гласове Црногораца за губитак неутралног статуса земље, објашњава Железњак, власти у Подгорици су смислиле лаж о наводној интервенцији Русије.

– Дакле, они покушавају да се прикључе антируској хистерији на Западу и да тако докажу своју лојалност руководству НАТО. Њима не смета ни понижавајући однос који је на Самиту НАТО у Бриселу председник САД демонстрирао показујући отворен презир према руководству Црне Горе – рекао је Железњак, уз опаску да је власт у Подгорици спремна на свако понижење сопственог народа само да би придобила наклоност Запада.

 

 

Извор: informer.rs

Loading...