ЖЕЛЕЗЊАK: Власт у Црној Гори спремна је на сваку врсту понижења свог народа како би се додворила Западу

Измишљотина режима у Подгорици о мешању Русије у унутрашње ствари балканских земља представља добар пример лажних вести које власти у Црној Гори шире како би убедиле своје западноевропске и америчке партнере да су посвећене антируској политици, каже заменик секретара Главног одбора „Јединствене Русије“ и члан одбора за међународне послове Државне Думе Сергеј Железњак.

– Ово није први пут да чујемо оптужбе против наше земље о некаквим неухватљивим руским хакерима и мистериозном утицају на изборне процесе у земљи у којој влада не зна како другачије да скрене пажњу грађана са кризе и њених политичких грешака – каже Железњак и додаје:

– Даме и Господо из Подгорице, лаж је да народ Црне Горе подржава чланство земље у НАТО, као и да Русија то наводно покушава да спречи!

Железњак истиче да се Русија никада није мешала у унутрашње послове других земаља.

– Ми поштујемо суверено право народа да одреди судбину своје земље. Али, црногорско руководство упорно одбија да чује своје грађане, од којих се многи активно противе присилном увлачењу земље у војно-политички савез, који је 1999. године бомбардовао и убијао цивиле у Србији и Црној Гори – каже Железњак.

Loading...