ОПЕТ УДАРА ПО СРБИМА: Хилари Клинтон упоредила Трампа са Слободаном Милошевићем

Некадашња америчка државна секретарка и неуспешна кандидаткиња Демократске партије за председницу САД Хилари Kлинтон упоредила је шефа Беле куће Доналда Трампа са Слободаном Милошевићем, за којег је рекла да је био човек који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ.

Она је у обраћању публици на њујоршком „БоокЕxпо 2017“, одржаном протекле недеље, изјавила је да Трамп има ту црту да „запали суседа против суседа“, баш као што је то по њеном мишљењу радио Слободан Милошевић, за којег је рекла да је био „зли диктатор“.

Kлинтонова је додала да Трамп жели да види тај пламен мржње, баш као што се видело код бројних масакара у свету, споменувши и масакр у Руанди, где је убијено више од 800.000 људи.

Супруга некадашњег америчког председника Била Kлинтона је казала и да је Трампова администрација „абнормална“, као и да је са правом забринута за будућност Америке, јер његова администрације може да нанесе „трајна оштећења америчким институцијама“.

Она је, између осталог, напала и Трампове присталице називајући их људима који стално „подстичу неко негодовање“.

Након тешког пораза на председничким изборима Kлинтонова прилично гласно говорила о шоку због пораза. Наводи се да се на се на скупу у Њујорку она обраћала делу публике где су више од две трећине биле управо њене присталице.

Бивша државна секретарка САД је рекла да је деловање попут Трамповог веома опасно.

– Да, видели смо то у Босни, и у Руанди, али и у другим земљама. Углавном, то су земље где политички лидери делују само због личног интереса, личне политичке идеологије, похлепе… – рекла је она.

У обраћању је поменула и Русе који су оптуживани да су хаковали електронску пошту Демократске партије и додала да јој је то било болније од свих увреда које је добила од Трампа.

 

Извор: Танјуг

Loading...