ТЕРОРИСТИ ПРЕТЕ СРБИЈИ: Нисмо заборавили страдање муслимана, Балкан ће платити крвљу

Они исказују отворену претњу свим земљама Балкана, поручујући да се „враћају“ и да су до сада били преокупирани на неким другим подручјима.

У последњем издању магазина екстремистичке групе Исламска држава “Румијах” за Балкан, објављене су најновије терористичке претње земљама Балкана.

Kако преноси сарајевски портал “Kликс”, у једном тескту Исламска држава поручује да није заборавила подручје Балкана, већ да су само преокупирани.

У отвореној претњи наглашавају да “нису заборавили ратна страдања муслимана”, те су претње усмерене на Србе и Хрвате.

Екстремисти подсећају на терористичке нападе широм света, наглашавајући да би то требало да буде опомена.

Они исказују отворену претњу свим земљама Балкана, поручујући да се “враћају” и да су до сада били преокупирани на неким другим подручјима.

 

 

 

– А знате ли за Француску и Немачку, те земље су захватили пламенови нашег рата и Британију која је мислила да живи у сигурности и заштити, забили смо њену главу у земљу и сломили њен врат. Све ове земље су се охолиле и хвалисале, па је једну по једну захватио наш ударац, па су остале понижене – наводи се између осталог у новој претњи ИСИС-а.

Подсетимо, пре две године Србија, али и остале балканске земље често навођени као могућа мета џихадиста.

У јулу 2015. године у видео снимку “Ми смо исламски хилафет – касида” као почетна мета исламских терориста означена је Србија, а за њом следе и остале земље Балкана.

Пре тога Исламска држава је објавила пропагандни снимак којим прети балканским земљама и позива муслимане са Балкана да јој се придруже или покрену нападе на Балкану.

 

 

Извор: Telegraf.rs