СРБИН РЕШИО ДА ПОМИРИ ПУТИНА И ТРАМПА: Државници одлучили да стану један уз другог!

Стево Селак из Бањалуке толико воли председника САД, његову жену Меланију и руског лидера да је направио њихове статуе од гипса и гвожђа. Свака им по 300 кила, а прва дама Америке му је најдража.

Бањалучанин Стево Селак толико је одушевљен америчким председником Доналдом Трампом, његовом супругом Меланијом и руским лидером Владимиром Путином да је направио њихове статуе и поставио их у своје двориште.

Стево каже да, ипак, мало више од свих воли Словенку Меланију јер она потиче са наших простора, па је највише труда и времена уложио на прављење њеног кипа.

Овај самоуки вајар скулптуре од гипса и гвожђа почео је да прави пре годину и по дана, а последња је на ред дошла Меланија. Њен кип, као и остали, тежак је 300 килограма, а биће готов наредних дана.

– С Меланијом од самог почетка иде тешко, али биће добро. Главу сам јој мењао чак 30 пута. Направим јој главу два до три центиметра већу, па је прилагођавам и тешем, али сваки пут је било погрешно. Овој сад морам дати живости јер је Меланија дивна жена. Зато њен кип мора да зрачи и буде радостан. Треба још да поправим јагодице и осмех – каже Стево и додаје у шали да је Меланијино тело направио у идеалним мерама 90-60-90.

Он и сам зна да њена статуа није испала баш перфектно, али каже да су га много нервирали новинари који су причали да Меланијин кип више личи на премијерку Републике Српске Жељку Цвијановић.

– Баш сам се наљутио кад су новинари рекли да моја Меланија личи на Жељку. Тада је кип био у почетној фази израде, нос и чело су били наборани, а коса без облика. Они су рекли да је то Жељка. Нису били фер и зато се извињавам премијерки – рекао је скулптор.

Пре Меланије, он је направио статуе Трампа и Путина, који изгледају као најбољи пријатељи. Наместио их је тако да Трамп стави руку на Путиново раме, што према Стевином мишљењу симболише приближавање САД и Русије.

– Покушао сам да помирим Трампа и Путина. Мислим да би цео свет био мирнији, човечнији и просперитетнији ако би њих двојица пружили руку један другоме – сматра Стево.

Kако признаје, најлакше је направио Трампа, ког је завршио за месец дана, док се око Путина мучио чак шест месеци.

– Путина сам првог правио. Тад још нисам имао довољно искуства. Правио сам га у гаражи, а онда сам испод кипа ставио точкове и покушао да га превезем у двориште. Тад је фигура пала преко мене и поломила ми ребра. Али све вреди због Путина. Њему сам намерно ставио руку на срце како бих показао да воли Русију – истакао је Стево, који би много волео да прича о његовим скулптурама стигне до Беле куће јер му је велика жеља да упозна Доналда и Меланију Трамп.

 

Извор: Srbija Danas / Informer.rs

Loading...