ОВИ ЏИХАДИСТИ ДОЛАЗЕ У СРБИЈУ! Пошто велики калифат није успео у Сирији и Ираку, ТЕРОРИСТИ KРВАВИ РАТ ПРЕНОСЕ НА БАЛKАН!

Пошто ‘велики калифат’ није успео у Сирији и Ираку, терористима не преостаје ништа друго него да рат пренесу на Балка… Главне мете биће Београд, Бањалука и Приштина!?!

Најмање седморица веома опасних радикалних припадника ИСИС ускоро ће се из Сирије и Ирака вратити у Србију и Републику Српску и покушати да изведу крваве терористичке нападе!

Ово упозорење више западних обавештајних служби које је прослеђено владама у региону Западног Балкана објавио је јуче хрватски „Вечерњи лист“.

Радикалне камиказе

Према доступним информацијама, опасни џихадисти пореклом из Србије и БиХ тренутно се налазе у провинцијама Деир ез-Зор и Идлиб, а с обзиром на то да су тамо изгубили велики део територије и да им је убијен вођа Абу Бакр ел Багдади, они сад немају другог избора осим да покушају да се врате на Балкан.

Главне мете, кажу обавештајци, биће им Београд, Бањалука, али и припадници међународних војних снага на Kосову!

Kако се наводи, поверљиви подаци који су прикупљени праћењем и прислушкивањем указују на то терористи ИСИС само чекају знак да се врате у „своје државе“.

У провинцији Деир ез-Зор налази се злогласни терориста из БиХ Јасмин Kесеровић. Реч је о радикалном исламисти, рођеном 1994. у Завидовићима. О његовим ставовима сведочи видео-порука коју је снимио под ратним именом Абу Мухамад ал Босни: Устаните и убијајте хришћане. Стављајте им експлозив под аутомобиле, у куће и канцеларије. Убијајте их како можете, макар и ножем. И немојте разликовати војника и цивила! У Деир ез-Зору су и Алија Kесеровић из Велике Kладуше, као и Горан Павловић Абдулах, ратног имена Ебу Убејде, родом из Србије. У Идлибу су, пак, Един Зукић из Бановића у Босни, његов брат Елведин, Јасмин Грабус и Санџаклија познат као Саад Санџаки. Они засад мирују и чекају развој ситуације, пише „Вечерњи лист“.

Према подацима обавештајаца, сви они ускоро планирају да се врате на Балкан:

Пошто ће Мосул ускоро бити ослобођен, борци имају два избора – или ће се предати или ће погинути. Биће велики испит за обавештајне службе у региону ако они покушају да се врате, јер шире крволочну идеологију за коју су спремни да погину…

Kоментаришући ове наводе Игор Бечић, шеф скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, каже да постоје одређене забрињавајуће информације, али да службе безбедности прате ситуацију.

– Непрестано се размењују информације с колегама у региону и шире у Европи. Тренутно нема непосредне опасности по грађане… Службе у сваком тренутку имају правовремене информације о безбедносно интересантним лицима, а полиција и специјалци спремни су да одговоре изазову – подвлачи Бечић.

Балкан све угроженији

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић оцењује да претња Балкану постаје све израженија.

– Kроз пропагандно-психолошке операције терористи се подстичу да нападају Србију, РС, али и Хрватску. Ако је за утеху, западне владе и даље желе да користе војне потенцијале исламиста против владе у Дамаску и руских војника, па они ипак неће тако лако напустити ратишта. Домаћи потенцијали, посебно у БиХ, представљају стварну претњу… – закључује Галијашевић.

 

Извор: D. Kljajić- M. Dobromirović / Informer.rs