РУСКИ ПОЛИТИЧКИ АНАЛИТИЧАР: Европљани су уморни од САД и НАТО окупације

Директор Центра за геополитичке експертизе и члан руског Грађанског већа, Валериј Kоровин, сматра да најновије истраживање Спутњика о европским ставовима о НАТО-овој реторици “руске претње“ показује да су Европљани све незадовољнији америчком окупацијом.

Осим тога, по мишљењу Kоровина, “руска претња“ је последња ствар која држи НАТО заједно и која држи Европу под америчком чизмом.

Kоровин је рекао за Спутњик Радио: ““Руска претња“ и мит о руској инвазији на Европу су последњи преостали уједињујући елементи који оправдавају присуство НАТО-а у Европи и америчку окупацију Европе у целини. Без тога, није сасвим јасно зашто је потребна америчка војна доминација, због чега су им потребне мере за мобилизацију европског друштва и економске тензије да оправдају присуство НАТО-а и америчких војника и војних база тамо. Без “руске претње“ ово присуство губи сваки смисао. У ствари, Запад је тај који је извор агресије против Русије вековима.“

Међутим, по мишљењу Kоровина, образовани Европљани схватају да је реалност другачија од онога што им руководство других земаља протура.

“Свака особа која која може анализирати историјске процесе претходних епоха, разуме да је сваки пут Русија та земља која враћа равнотежу безбедности у Европи, па чак и ослобађа Европу од овог или оног диктатора који поробљава европске народе. Основно образовање омогућава да се схвати да није све онако како тренутна европска елита покушава да наметне Европљанима, и да су они, обични људи, потопљени у неку бајковиту земљу, изврнут свет који избацује концепте и моделе за постојање саме Европе, који су у супротности са сваком логиком и здравим разумом,“ објаснио је Kоровин.

По мишљењу Kоровина, противљење таквим политкама расте међу Европљанима.

“Ова ситуација јасно не задовољава Европљане. Отуда и растуће одбијање америчке окупацијске политике и утицаја САД-а, који доживљавају Европу као америчку колонију и објекат за експлоатацију. Друштво је све више непријатељски расположено према америчком, НАТО присуству, и узнемирено је припремама за још једну западну и НАТО агресију против Русије,“ закључио је политички аналитичар.

 

Извор: Wебтрибуне.рс