АМЕРИKА ЈЕ У ОПАСНОСТИ: Највећа претња по националну безбедност нису Руси, ни џихадисти, ВЕЋ НЕKО ТРЕЋИ!

Истраживање у Америци показало је да права „опасност по националну безбедност“ нису исламски терористи, већ домаћи десничари, који су извели далеко више напада.

Заједнички пројекат Инвестиционог фонда Националног института, непрофитног медијског центра и Центра за истраживачко новинарство утврдио је да су у протеклих девет година десничарски екстремисти планирали или извршили готово двоструко више терористичких напада као исламистички екстремисти.

Од 115 десничарских инцидената, полиција је спречила само 35 посто, док је од 63 случајева исламистичког тероризма полиција спречила чак 76 посто планираних напада.

Десничарски екстремисти нису били само успешнији, већ су били често и смртоноснији. Од 2008. до 2016. године, трећина десничарских напада било је смртно, у поређењу са 13 процената напада које су узвели исламисти.

Међутим, треба напоменути да су исламски екстремисти укупно убили више људи али разлика није велика. Број жртава исламиста износио је 90 људи у поређењу са 79 колико су убили десничари.

– Овај пројекат показује колико је ирационална умишљеност Трампа и републиканске странке о радикалном исламском тероризму „као највећој претњи по безбедност“ – навео је у саопштењу Истражни фонд, истичући вишу стопу успешних, десничарских терористичких напада, преноси „Њузвик“.

Доналд Трамп тек треба да призна проблем десничарског насиља, што је питање да ли ће да уради. Након исламофобичког напада на џамију у Лондону, где је једно особа погинула, и даље се не оглашава, што је готово невероватно за њега.

 

Извор: newsweek

Loading...