МИНИСТАР НЕНАД ПОПОВИЋ: Иновације су огроман потенцијал Србије

Министар без портфеља задужен за иновације Ненад Поповић изјавио је вечерас да ће, заједно са премијерком Аном Брнабић, дефинисати циљеве, наводећи да то пре свега треба да буду иновације у свим областима у којима Србија има огроман потенцијал.

Поповић је, у првој изјави новинарима у парламенту након избора на министарску функцију, рекао да ту пре свега мисли на кадровски потенцијал, младе, ИТ сектор, електротехнику, медицину, а посебно на пољопривреду, што је данас најактуелније у свету.

Он је навео да ће Влада Србије са мандатарком, која много тога променила док је била министар државне управе и локалне самоуправе, радити заједно и да ће се већ сутра кренути у тај посао, а резултати, како је навео, видеће се кроз пола године до годину.

Нешто од тога, казао је Поповић, видеће се и после првих 100 дана Владе, али је и навео да су за велике пројекте потребни месеци, формирање циља и стратегије, јер се без тога не може направити помак.

– Морамо да обухватимо све те области како бисмо имали резултате – подвукао је министар.

То је управо оно што сам желео, јер се цео живо бавим иновацијама и технологијама, нагласио је Поповић, који је рекао да ће у том смислу бити велике сарадње са Русијом, Европом, Америком, Kином, Индијом…

 

 

Извор:  Танјуг

Loading...