КО ЈЕ ОВДЕ ЛЕКАР А КО ПАЦИЈЕНТ: Дачић изјавио да је ЕУ бенседин за Балкан

Идеја ЕУ је бенседин у односу на тензије које постоје на Западном Балкану и не само у Западном Балкану, већ у целом региону, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић, који је у Дубровнику учествовао на скупу процеса сарадње у југоисточној Европи, нагласио је да је важно да постоји дијалог између учесника овог процеса, земаља у овом региону, да се тражи заједнички поглед на будуићност и да у свему томе имамо у виду да ЕУ јесте најпопуларнија на Балкану.

„Свуда се полако преиспитује улога и начин функционисања ЕУ. На Балкану је тај ниво поверења и жеље да се уђе у ЕУ и даље веома висок. Зашто? Говорио сам у Хрватској да се код нас лек који се највише пије за смирење бенседин. Идеја ЕУ је бенседин у односу на тензије које постоје на Западном Балкану и не само у Западном Балкану, већ у целом региону“, казао је Дачић.

„Ја још нисам срео припаднике народа који се толико стиде што су из једног дела Европе, као што смо то ми који смо са Балкана. Ја напротив то кажем са поносом, не мислим да су бољи од нас, мислим да су они изазвали све те ратове који су постојали на Балкану“, навео је Дачић.

Loading...