ЗАКИНТОС: Притвор још једном Србину због убиства Американца

Држављанину Србије, једном од деветоро осумњичених за убиство америчког туристе Бакари Хендерсона испред бара на грчком острву Закинтос, данас је одређен притвор до почетка суђења, јавио је АП.

Адвокат оптуженог, Зора Добричанин, потврдила је за „Блиц“ да је Душан Ранковић привремено задржан у притвору са правом жалбе у року од пет дана.

– У питању је младић кога је покојни Хендерсон ударио флашом у главу. Од ударца је флаша пукла у парчиће, па је Душан био обливен крвљу… Kако се види на видео запису, Хендерсон је наставио да га удара и након тога. Душан је тражио да се покрене кривични поступак против другог Американца који га је задржао и омогућио покојном Хендерсону да га удари том флашом у чело, услед чега је, због силине ударца био „као под анестезијом “ и има „прекид филма“… Сматра да је право чудо што је преживео. Осим тога погледајте видео који је већ објављен – рекла је Добричанин.

Агенција „Асошијетед прес“ је навела да је притвор 33-огодишњем Србину одређен након што се појавио пред истражним судијом, па је напоменуто и да власти сматрају да је он задао први ударац Хендерсону.

Ранковић је последњи од девет особа, старости од 18 до 34 година, које се сумњиче да су претукле на смрт 22-огодишњег Хендерсона из Остина из америчке савезне државе Тексас у раним јутарњим сатима 7. јула у Лаганасу.

Притвор је тиме одређен седморици осумњичених, од којих су петорица Срба, један Британац српског порекла и један Грк.

Преостала двојица осумњичених 22-огодишњих држављана Србије пуштена су уз кауцију од 5.000 евра.

Датум суђења није одређен.

 

Извор: Tanjug , D. Ivković / Blic.rs