KУЛИРАЊЕ! — ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ЈУНКЕРУ: На одмору смо, не узнемиравај!

Председник Европског парламента Антонио Тајани поручио је председнику Европске комисије Жан-Kлод Јункеру да су посланици до септембра бити на одмору и да настоји да их не узнемирава у том периоду.

Тајани је у писму Јункеру датираном од 13. јула истакао да парламент иде на летњу паузу те да не би до почетка септембра требало да се очекује његов рад.

„Био бих вам захвалан ако бисте могли да од датума пријема писма, обуставите слање било каквих обавештења или захтева за одлучивање о буџету“ које је у надлежности ЕП, написао је Тајани.

Заседање парламента било би неопходно ако би Kомисија желела да пребаци новац из једног буџета у други, рецимо у случају реаговања на мигрантску кризу. У току ове године било је 17 захтева за буџетски трансфер.

„Жело бих да Вас обавестим као што је уобичајено да Европски парламент неће држати ни пленарне седнице ни састанке одбора у периоду од 12. јула до 30. августа“, написао је Тајани у писму у које је Политико имао увид.

Он је додао да не би било фер да се парламент замара на основу „принципа лојалне сарадње међу европским институцијама“ и затражио од Јункера да „предузме неопходне мере“ да осигура да летња пауза парламента остане неометана.

Писмо се завршава учтивим поздравом, наводи Политико и додаје да је Тајани слично писмо послао и председницима институција и тела Европске уније.

 

Извор:  Танјуг

Loading...