ДОДИК: У овом веку бићемо једно, а претило је да ће да нас побију све до задњег

Он је поручио народу да дају снагу председнику Вучићу, Влади Србије и РС да се изборе и да наставе да се боре да не бисмо нестали.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је синоћ да је акција „Олуја“ била завршни чин нечега што је давно планирано и што је постала званична политика Независне државе Хрватске (НДХ), а то је да Србе побије, протера и прекрсти.

Додик је синоћ на обележавању 22. годишњице страдања Срба у тој акцији хрватске војске, у Новом Саду казао да су Срби напустили своја огњишта јер је „претио комплетан помор“.

– Претило је да нас побију све до задњег уз асистенцију међународне заједнице која је годинама осмишљавала и реализовала пројекте широм Југославије, који су могли да се окрактеришу као антисрспки – рекао је Додик.

Он је поручио да се морамо окренути животу и да верујемо у Србију и РС.

– У овом веку верујем да ћемо бити једно. У овом веку верујем да ће српски народ због свог страдања у прошлости имати право да буде једно. Kада кажем заједно, значи у територијалном и државом смислу – рекао је Додик.

Он је поручио народу да дају снагу председнику Вучићу, Влади Србије и РС да се изборе и да наставе да се боре да не бисмо нестали.

Он је на манифестацији у Новом Саду истакао да је Србија хтела мир, а да је под патронатом тадашње међународне заједнице, која се, каже, ни данас није променила, добила етничко чишћење.

– Срби су остали окупљени, остали смо јаки, данас су Србија и РС најстабилније у региону. Наше институције функционишу, наше владе и парламенти нису угрожени – рекао је Додик и додао да Србија са председником Александром Вучићем добија нову снагу.

Обраћајући се Вучићу, он је рекао да није заборавио његово обећање да никада неће дозволити да неко од Срба у региону буде „почишћен“ и да ће Србија стати иза свог народа.

Србији каже, жели све најбоље, али и другима, додавши да пружа руку помирења и прихвата их, али наглашава да у томе не треба бити ни наиван.

– Покажите једно место где су Срби масовно побили Хрвате, засто нисте дозволили да се у Глини обележи страдаје Срба, а опет РС и Србија дају сва права националној заједнице Хрвата – рекао је Додик.

 

Извор:  Telegraf.rs / Tanjug

БОНУС ВИДЕО

Послушајте говор Председника Републике Српске на обележавању Олује